Toyota GR Super Sport Concept: Mε 1.000 άλογα και αγωνιστική τεχνολογία - Video


Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου του Le Mans η Toyota Gazoo Racing αποκάλυψε ένα απίστευτο hypercar το οποίο μάλιστα είναι πολύ κοντά στο να βγει στην παραγωγή.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 16/6/2018

Για όσους υπολόγιζαν ότι τα σπορ πλάνα της Τoyota θα εξαντλούνταν στη νέα Supra, η εταιρία έκανε την έκπληξη λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο φετινός αγώνας των 24 ωρών του Le Mans. Eκεί παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, με την ονομασία Toyota Gazoo Super Sport Concept με σχέδιο και προδιαγραφές που πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Στην ουσία πρόκειται για μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού ΤS050 με το υβριδικό σύστημα κίνησης. Ο κινητήρας είναι ένας V6 biturbo στα 2,4 λίτρα που σε συνδυασμό με το Toyota Hybrid System φθάνει να αποδίδει 1.000 άλογα. Προς το παρόν η εταιρία δεν ανακοινώνει άλλα στοιχεία πέρα από το ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και είναι πολύ κοντά στο να δει το φως της παραγωγής.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, γίνεται εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών, ενώ το πλαίσιο είναι μονοκόκ από carbon fiber. Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα με τα πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα βρίσκεται ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό σύνολο που έχει πολλά κοινά με το αυτοκίνητο που τρέχει στο WEC.

Oι άνθρωποι της Toyota υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν αυτό το σχέδιο γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν στο κοινό ένα αυτοκίνητο πολύ κοντά στο αγωνιστικό. Αν και στην πρώτη του μορφή παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στο Τόκιο, η νέα εμφάνισή του συνδυάστηκε με μία έστω μακρινή υπόσχεση ότι θα μπορούσαμε να το δούμε να κυκλοφορεί και στους δρόμους.

Μπορεί το εγχείρημα να είναι εξαιρετικά δαπανηρό, όμως όπως φαίνεται από την επιτυχία άλλων τέτοιων μοντέλων, υπάρχει το αγοραστικό κοινό που θα μπορούσε να καλύψει την σαφώς μικρή παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου.