VW:επενδύει στην ηλεκτροκίνηση


Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων ο γερμανικός όμιλος στρέφεται δυναμικά στους ηλεκτροκινητήρες και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • 2/5/2017

Το Volkswagen Group σχεδιάζει να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022 προκειμένου να μεγαλώσει τη γκάμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης καθώς και των ηλεκτροκινητήρων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει κι άλλο τις εκπομπές ρύπων, τα όρια των οποίων γίνονται όλο και πιο αυστηρά.   

«Η VW θα δαπανήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να αυξήσει την αποδοτικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης κατά 10 έως 15% εν αναμονή αυστηρότερων ορίων εκπομπών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Mueller.

Η VW θα τριπλασιάσει επίσης την επένδυσή της σε ηλεκτρικούς κινητήρες σε περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας γενιάς πλήρως υβριδικών για τις ΗΠΑ
Έχει δε δαπανήσει 3 δισ. ευρώ για τεχνολογία μηδενικών εκπομπών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι «επίκαιροι» για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια, είναι σαφές ότι το μέλλον θα κατακλυστεί από ηλεκτρικούς κινητήρες", δήλωσε ο Mueller, επικαλούμενος την ανάγκη να ανταποκριθεί στις "εποχιακές αλλαγές" της βιομηχανίας.

Για να μετριάσει το κόστος και να εξοικονομήσει χρήματα τα οποία θα επενδύσει στα νέα της project, ο Mueller δήλωσε ότι η VW θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων για μοντέλα μαζικής αγοράς κατά 40 τοις εκατό έως το 2020, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.