VW I.D. R: Το ηλεκτρικό αγωνιστικό για την κατάκτηση του Pikes Peak


Στην φετινή ανάβαση του Pikes Peak στην Αμερική η VW θα συμμετάσχει με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 19/3/2018

H απόφαση της VW να συμμετάσχει στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak με ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι εδώ και καιρό γνωστή. Και μόλις σήμερα η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις δύο πρώτες εικόνες από το ηλεκτρικό αγωνιστικό της με το οποίο θα τρέξει στις 24 Ιουνίου στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το Ι.D. R είναι το αποτέλεσμα μιας πρώτης και πιο στενής συνεργασίας μεταξύ του Volkswagen R και του Volkswagen Motorsport τμήματος της εταιρίας. Όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της VW Jurgen Stackmann, "Το Pikes Peak είναι η πιο εμβληματική ανάβαση σε όλο τον κόσμο. Και το I.D. R αντιπροσωπεύει μία ιδανική ευκαιρία για την VW να αλλάξει την συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση, τόσο από συναισθηματικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς".

Μαζί με το όνομα δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου, το οποίο θυμίζει αρκετά τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Le Mans. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία, πέρα από το ότι θα είναι τετρακίνητο. Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση για την VW που σίγουρα θα συζητηθεί στον κόσμο των αγώνων και όχι μόνο.