Υβριδική η επόμενη Lamborghini Aventador


Ο νέος ταύρος των Ιταλών (που θα έχει νέα ονομασία) και συγκεκριμένα η V12 καρδιά του θα έχει και ηλεκτρική υποβοήθηση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/7/2018

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ιταλικής μάρκας Stefano Domenicali στο περιθώριο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Goodwood. Εν ολίγοις ο Domenicali είπε πως η νέα Aventador θα έχει V12 κινητήρα με κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση που θα λειτουργεί και ως έξτρα boost. Μάλιστα, η υβριδοποίηση θα περάσει και στον V10 κινητήρα της Huracan.

Πάντως, η πρώτη Lamborghini με υβριδική τεχνολογία θα είναι η Urus, η οποία του χρόνου θα υποδεχθεί το σύστημα πρόωσης της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Το οποίο απαρτίζεται από έναν bi-turbo βενζινοκινητήρα διάταξης V8 με χωρητικότητα στα 4,0 lt και ισχύ 680 PS.

Εδώ να πούμε πως η Aventador δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της μιας και αναμένεται η σπέσιαλ Superveloce Jota που θα έχει ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ που έκανε στην Πράσινη Κόλαση (στο Nurburgring) η Porsche GT2 RS. Αυτός θα είναι ο επίλογος του διάσημου supercar αλλά και η πορεία του με έναν αμιγώς V12 κινητήρα δίχως ηλεκτρικά υποκατάστατα.