Δείτε πώς φορτίζει ένα Tesla με το θερμόμετρο στους -35 βαθμούς Κελσίου (video)


Ο οδηγός ενός Tesla Model Y δείχνει αναλυτικά τα βήματα που ακολουθεί για να φορτίσει το αυτοκίνητό του σε πολικές συνθήκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Tesla Camping Canada/YouTube
  • 23/1/2024

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν είναι πάντα απλή υπόθεση αφού πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο για τη διαφύλαξη της καλής κατάστασης της μπαταρίας. Ένα από τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της φόρτισης είναι οι καιρικές συνθήκες και ειδικά οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο κανάλι Tesla Camping Canada, ένας περήφανος ιδιοκτήτης Tesla Model Y AWD Longa Range του 2022, ο οποίος κατοικεί στην Αλμπέρτα του Καναδά, αποφάσισε να δείξει σε βίντεο πώς φορτίζει το όχημά στους -35 βαθμούς Κελσίου.

Η επίτευξη αυτού του φαινομενικά ακατόρθωτου στόχου έρχεται ακολουθώντας μερικά απολύτως σημαντικά βήματα. Αρχικά, πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Ο ιδιοκτήτης του Model Y αρχίζει να ζεστάνει την μπαταρία για να δεχτεί το ρεύμα από τον ταχυφορτιστή, κάτι που σίγουρα καταναλώνει ενέργεια, οπότε δεν θα πρέπει να έχει χαμηλό επίπεδο φόρτισης το όχημα από πριν. 

Όταν έφτασε στον Supercharger, το αυτοκίνητο μπόρεσε να φορτίσει με 100 kW, που αρκούν για να γίνει αρκετά γρήγορα η αναπλήρωση της ενέργειας. Δοκίμασε κι άλλους δημόσιους φορτιστές, και το Tesla φόρτισε χωρίς πρόβλημα

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Tesla «ψαλιδίζει» την τιμή του Model Y - Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Οδική βοήθεια: Το αθέατο πρόβλημα που προκύπτει με τα ηλεκτρικά οχήματα

Ακόμα ένα ηλεκτρικό «φωτιά» - Δύναμη 1.000 PS και 0-100 km/h σε 2 sec! (photos)