Η Tesla «ψαλιδίζει» την τιμή του Model Y - Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα


Η Tesla θέλει να μεταβιβάσει τα κέρδη αποδοτικότητας στους πελάτες και σε αυτό το πλαίσιο μειώνει κι άλλο την τιμή στο Model Y.  

  • 17/1/2024

Η Tesla ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της επιδίωξης του στόχου της να επιταχύνει τη μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια, επιδιώκει το 2024 να διασφαλίσει ότι τα οχήματά της θα γίνουν πιο προσιτά για τους αγοραστές.

Για να το πετύχει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αξιοποιεί πρωτότυπες διαδικασίες μηχανικής και κατασκευής, καθιστώντας τις δραστηριότητές της πιο αποδοτικές ως προς το χρόνο και το κόστος. Αυτά τα κέρδη αποδοτικότητας η Tesla τα επιθυμεί να τα μεταβιβάσει στους πελάτες ρίχνοντας τις τιμές στα μοντέλα της γκάμα της.

Συγκεκριμένα, το Model Y ξεκινάει πλέον από τις 42.990 ευρώ ή 34.990 ευρώ υπολογίζοντας το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για έκπτωση άνω των 4.000 ευρώ, αφού η βασική τιμή του Tesla Model Y ήταν 47.240 ευρώ. 

Το 2023, οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση σε 1,81 εκατομμύρια, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 35% σε ετήσια βάση σε 1,85 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντικατέστησαν τα βενζινοκίνητα μοντέλα τους, επιλέγοντας κάποιο Tesla.

Το Model Y αναδείχθηκε το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Διεκδίκησε τον τίτλο του EV με τις περισσότερες πωλήσεις σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Κροατία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Ειδικότερα, το Model Y κατέρριψε το ρεκόρ του 1986 για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ένα έτος στη Δανία και η Tesla έσπασε επίσης το 33 ετών ρεκόρ της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισλανδία.

Ενώ εκκρεμεί ακόμη η επιβεβαίωση από τρίτους, είναι πιθανό το Model Y να γίνει το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023. Το Model Y ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών που αναζητούν μακράς διάρκειας, βολικά, αποδοτικά, ασφαλή και διασκεδαστικά οχήματα. Έχει επίσης πρόσβαση σε περισσότερους από 14.000 Superchargers της Tesla στην Ευρώπη και σε ένα καινοτόμο και ώριμο δίκτυο μεταπώλησης.