VW: «Παγώνει» την παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων λόγω χαμηλής ζήτησης – Δείτε ποια είναι


Η απόφαση της Volkswagen επηρεάζει τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια του Zwickau και της Δρέσδης.

  • 27/9/2023

Έτοιμη να «φρενάρει» τη γραμμή παραγωγής δύο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, λόγω χαμηλής ζήτησης, είναι η Volkswagen, σύμφωνα με δημοσίευμα του autonews.com. Πρόκειται για το VW ID.3 και το Cupra Born που κατασκευάζονται στα εργοστάσια του Zwickau και της Δρέσδης.

Η επιβεβαίωση ήρθε από εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος δήλωσε στο συγκεκριμένο μέσο ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, η παραγωγή στο Zwickau θα μειωθεί αισθητά από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Από την άλλη, στην Δρέσδη οι μηχανές θα σταματήσουν στις 2 Οκτωβρίου και θα πάρουν μπροστά ξανά στις 16 του μήνα. Η VW δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από αυτές τις αποφάσεις.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι πριν μερικές ημέρες η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας 269 εργαζομένων στο Zwickau.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η VW αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό σκληρό ανταγωνισμό στο πεδίο των EV, τόσο από την Tesla όσο και από κινεζικές φίρμες που έχουν εισέλθει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτές οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες από τη μειωμένη ζήτηση των αγοραστών για EV, λόγω -και- των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και από τις περικοπές που γίνονται στις επιδοτήσεις αγοράς από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη.