ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2018
ΑΠΟΣΥΡΣΗ 2016

Παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η Απόσυρση! 20/1/2016

  • img

Η παράτασή της θα κατατεθεί μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ΙΧ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ

Το θολό τοπίο για την απόσυρση των ΙΧ αυτοκινήτων θα ξεκαθαρίσει άμεσα, με την Κυβέρνηση να καταθέτει προς ψήφιση στην Βουλή την παράτασή της στις αρχές Φεβρουαρίου, πιθανότατα με το νέο σχέδιο Νόμου για την φορολόγηση των ΙΧ.

 

Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μας, όπως και ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο!

Αναμφισβήτητα είναι μια θετική έκβαση για την αγορά και μάλιστα θα διαρκέσει σε μια hot season καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίοδο της Άνοιξης υπάρχουν πολλές παραγγελίες στα RAC (Rent a Car) λόγω εκκίνησης της τουριστικής περιόδου.

Οι ίδιες πηγές μας επιβεβαίωσαν και τις πληροφορίες μας σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην φορολόγηση των ΙΧ και οι οποίες ως «σκεπτικό» έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση κυρίως των έμμεσων φόρων (π.χ. πολυτελείας, τεκμηρίων διαβίωσης), αλλά και τέλους ταξινόμησης με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου (λιανική τιμή) και όχι με τον κυβισμό του κινητήρα, όπως ισχύει σήμερα. Πιθανότητα δεν θα προβλέπεται πρόγραμμα απόσυρσης με το πέρας της παράτασης, αλλά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ευνοηθούν φορολογικά τα μικρού κυβισμού αλλά και χαμηλής εμπορικής αξίας (έως 15.000-17.000 ευρώ) αυτοκίνητα, καθώς εκεί θα υπάρξει μείωση των τελών ταξινόμησης. Μείνετε συντονισμένοι…

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ