Ferrari, McLaren & Red Bull δοκίμασαν τα νέα λάστιχα βροχής της Pirelli


Στην πίστα του Paul Ricard - Συμπληρώθηκαν 2.300 χιλιόμετρα σε 650 γύρους από πέντε πιλότους.

  • 29/1/2016

Η Pirelli ολοκλήρωσε δυο μέρες δοκιμών στη νότια Γαλλία, στην υπερσύγχρονη πίστα του Paul Ricard με στόχο την εξέλιξη της τελευταίας γενιάς των βρόχινων ελαστικών.

Στις δοκιμές συμμετείχαν Ferrari, McLaren και Red Bull αποδεχόμενες πρόσκληση της Pirelli που απευθύνονταν σε όλες τις ομάδες.

Η πίστα Paul Ricard διαθέτει ένα εξαιρετικό αρδευτικό σύστημα για το κατάβρεγμα του οδοστρώματος ώστε να προσομοιώνονται με ακρίβεια βρόχινες συνθήκες διαφορετικής έντασης. Αυτό έδωσε στους οδηγούς τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από πρωτότυπα βρόχινα ελαστικά, με διαφορετικές γόμες και σκελετούς και να τα αντιπαραβάλουν με τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue του 2015.

Καθότι αυτό ήταν ένα "τυφλό τεστ" τα πρωτότυπα ελαστικά δεν έφεραν χρωματιστά σημάδια στο πλάι και οι ομάδες/οδηγοί δεν γνώριζαν ποιο τύπο ελαστικού δοκιμάζουν. Όλα τα μονοθέσια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του 2015.

Στο πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης που ολοκληρώθηκε μέσα σε δυο μέρες στο Paul Ricard συμπληρώθηκαν 659 γύροι σε μια κοντή διαμόρφωση της πίστας. Συμμετείχαν 5 οδηγοί και διανύθηκαν συνολικά 2326km.

Οι θερμοκρασίες παρέμειναν σταθερά σε χαμηλά επίπεδα και τις δυο μέρες των δοκιμών με το μέγιστο να είναι οι 11 βαθμοί Κελσίου. Μολονότι δεν πρόκειται για πλήρως αντιπροσωπευτικές συνθήκες αποκομίσαμε μια ευρεία γκάμα δεδομένων τα οποία τώρα θ’ αναλυθούν στο Μιλάνο στα κεντρικά της Pirelli.

Ο πιλότος της McLaren, Stoffel Vandoorne ήταν ο μόνος που οδήγησε και τις δυο μέρες. Για τη Ferrari οδήγησε ο Kimi Raikkonen τη Δευτέρα και ο Sebastian Vettel την Τρίτη. Για λογαριασμό της Red Bull οδήγησε ο Daniel Ricciardo την πρώτη μέρα και ο Daniil Kvyat τη δεύτερη μέρα. 

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι του 2ημέρου

Vettel (Ferrari) / 1.06"750 / 134 γύροι 
Kvyat (Red Bull) / 1.06"833 / 113
Vandoorne (McLaren) / 1.07"758 / 87 + 127
Ricciardo (Red Bull) / 1.08"713 / 99 
Raikkonen (Ferrari) / 1.09"637 / 99

Το πρόγραμμα εξέλιξης θα συνεχιστεί τώρα πίσω στη βάση μας όπου η Pirelli θα συνδυάσει την τηλεμετρία των ομάδων με τα δικά της δεδομένα ώστε ν’ αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την απόδοση κάθε πρωτοτύπου.

Το επόμενο τεστ θα είναι οι δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 22 - 25/2.