FIA για Horner: «Θα διατηρήσουμε την ακεραιότητα του σπορ»


Η FIA προχώρησε στις πρώτες της δηλώσεις σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στο πρόσωπο του Christian Horner για πιθανή «απρεπή συμπεριφορά».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 19/2/2024

Πριν μερικές εβδομάδες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία καταγγελία που κατατέθηκε από εργαζόμενο της Red Bull Racing σε βάρος του team principal της ομάδας, Christian Horner, για «απρεπή συμπεριφορά».

Αυτό έφερε μία σειρά από αντιδράσεις, με πρώτη εκείνη της ίδιας της ομάδας, η οποία άνοιξε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «μία ανεξάρτητη έρευνα, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και διεξάγεται από έναν εξωτερικό, εξειδικευμένο δικηγόρο.»

Λίγες ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης της RB20, του μονοθεσίου της Red Bull για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ο Horner έκανε τα δικά του σχόλια επί του θέματος, λέγοντας ότι η ομάδα είναι ενωμένη και κοιτάζει μπροστά.

Τώρα, με τη σειρά της η FIA τοποθετήθηκε σχετικά μέσω του Motorsport.com, μετά από εικασίες που κατέκλυσαν τα social media, αναφορικά με τη φύση της «απρεπούς συμπεριφοράς» και το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό στην πράξη: «Σχετικά με την ανεξάρτητη έρευνα που διεξάγει αυτή τη στιγμή η Red Bull GMbH, η FIA επαναλαμβάνει ότι δε θα σχολιάσουμε περαιτέρω, μέχρι η έρευνα να ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμά της να γνωστοποιηθεί.

«Η FIA δεσμεύεται να διατηρήσει τα υψηλότερα επίπεδα ακεραιότητας, δικαιοσύνης και συμπεριληπτικότητας μέσα στο σπορ.»

Νωρίτερα, αντίστοιχα είχε εκφραστεί κι η Formula 1, λέγοντας ότι θα ήθελε το θέμα να επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα«Έχουμε σημειώσει ότι η Red Bull έχει ξεκινήσει μία ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με εσωτερικούς ισχυρισμούς στην Red Bull Racing. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα θα αποσαφηνιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά από μία δίκαιη κι εκτενή διαδικασία και δε θα σχολιάσουμε περαιτέρω προς το παρόν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

F1TV: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Ποια πακέτα προσφέρει, πόσο κοστίζει

F1 2024: Ο πλήρης οδηγός για τη νέα σεζόν - Πρόγραμμα και οδηγοί