GP AZERBAIJAN: Νίκη του Hamilton σε έναν επεισοδιακό αγώνα


Για άλλη μια φορά το Γκραν Πρι στους δρόμους του Μπακού επιβεβαίωσε τον τίτλο του πιο ανατρεπτικού αγώνα της χρονιάς.

  • 29/4/2018

Ένας ακόμα απίστευτος αγώνας εξελίχθηκε και το φετινό Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια μέχρι τους τελευταίους γύρους, και τη νίκη να περνάει από τον ένα οδηγό στον άλλο από γύρο σε γύρο.

Η "μπίλια" τελικά κάθησε στον Lewis Hamilton ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις ατυχίες των υπολοίπων οδηγών και βρέθηκε στην πρώτη θέση, παίρνοντας την πρώτη του νίκη για φέτος. Ο πρωταθλητής απέφυγε τα λάθη, και με την τύχη να του χαμογελάει (ιδίως με την εγκατάλειψη του Βottas λίγο πριν το τέλος από κλαταρισμένο ελαστικό) και τελικά πήρε τη νίκη και τέθηκε επικεφαλής και του πρωταθλήματος. 

Πίσω του τερμάτισε ο Raikkonen στην τρίτη θέση ο Perez, ενώ ο Vettel μετά από ατυχίες και ένα οδηγικό λάθος στους τελευταίους γυρους έμεινε στην τέταρτη θέση. Την δεκάδα έκλεισαν οι Sainz, Leclerc, Alonso, Stroll, Vandoorne, Hartley.

Η "στιγμή" του αγώνα πάντως που θα συζητηθεί ήταν η σύγκρουση μεταξύ των δύο Red Bull με τον Ricciardo να πέφτει πάνω στον Verstappen και να εγκαταλείπουν και οι δύο με σοβαρές ζημιές. Η μάχη μεταξύ τους ήταν έντονη για αρκετούς γύρους, και αρκετές φορές ρίσκαραν το ατύχημα, που τελικά και δεν απέφυγαν. 

Ο αγώνας ήταν άκρως επεισοδιακός, με πολλά τρακαρίσματα, διαρκή παρουσια του Safety Car στην πίστα, και απίστευτες εναλλαγές.