GP Βελγίου - FP3: Ο «βασιλιάς» Kimi στο θρόνο του!


Το πρωί του Σαββάτου ο «βασιλιάς του Spa» Kimi Raikkonen ήταν ο μόνος που έσπασε το φράγμα του 1:47 και με χρόνο 1:47.974 βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στο FP3 στο SPA.

  • 27/8/2016

Με τέσσερις νίκες στην καριέρα του στην πίστα του Βελγίου, ο  πιλότος της Ferrari άφησε πίσω του με διαφορά 0.215 s την Red Bull του Daniel Ricciardo, ενώ ο team-mate του Αυστραλού, Max Verstappen, που ήταν ταχύτερος την Παρασκευή είχε προβλήματα με το κιβώτιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο καιρός παραμένει πολύ καλός στο SPA με την θερμοκρασία να είναι στους 36 βαθμούς στην πίστα και στους 30 στην ατμόσφαιρα. Ο Raikkonen χρησιμοποίησε τα super-soft της Pirelli για να σημειώσει το 1:47.974, όπως δηλαδή και ο Ricciardo που βρέθηκε στη 2η θέση με 1:48.189.  Την ίδια γόμα είχε και ο Sebastian Vettel με τη δεύτερη Ferrari που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:48.297 και βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης.

Βελτίωσε είχε η Williams με τον Bottas να βρίσκεται στην 4η θέση στο FP3 με χρόνο 1:48.504. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton αλλά έκανε μόνο ένα γρήγορο γύρο με τα super-soft και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:48.635.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βρετανός της Mercedes άλλαξε τελικά και άλλο ένα ακόμα μηχανικό σύνολο στο FP3 για να έχει... απόθεμα μέχρι το τέλος της σεζόν γεγονός που σημαίνει ότι η ποινή του αυξήθηκε κατά 25 ακόμα θέσεις στο grid για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Αν σε αυτές προσθέσετε τις 30 που είχε από χθες τότε φτάνουμε το σύνολο των 55 γεγονός που σημαίνει ότι... βρέξει χιονίσει, ο Hamilton θα ξεκινήσει το GP στο SPA... πρώτος... από το τέλος. Αυτός ήταν και ο λόγος που... ξόδεψε τον χρόνο του στο session με «race set-up» και μαλακά ελαστικά της Pirelli. Μάλλον δεν θα πρέπει να τον περιμένουμε και στην pole  εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...

Δίπλα στο Hamilton θα βρεθεί στην τελευταία σειρά της εκκίνησης και ο Alonso καθώς και αυτός είχε διαρροή και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές με την ποινή του να αγγίζει τις 35 θέσεις. Έτσι, η τελευταία σειρά της εκκίνησης είναι «κλειδωμένη» από τη Mclaren του Ισπανού και τη Mercedes του Βρετανού.

Ο Hulkenberg με την ταχύτερη Force βρέθηκε στην 6η θέση με 1:48.739, με τη δεύτερη Mercedes του Rosberg να είναι στην 7η. Ο ταχύτερος χρόνος του Nico Rosberg ήταν με την μαλακή γόμα της Pirelli (1:48.742), αλλά δεν βελτίωσε με τα super-soft.

Την 10αδα συμπλήρωσαν η Williams του Felipe Massa (1:48.783), η Force India του Sergio Perez (1:48.915) και η Haas του Romain Grosjean (1:49.272), όλοι με super-soft.

Το μεγάλο πρόβλημα με το κιβώτιο στη Red Bull του Verstappen τον ανάγκασε να γυρίσει στο γκαράζ της ομάδας έπειτα από δύο γύρους. Ο Ολλανδός μπορεί να πάρει και ποινή 5 θέσεων αν αναγκαστεί να αλλάξει κιβώτιο.