GP Μ. Βρετανίας - RACE: Θρίαμβος Hamilton! (upd)


Δεύτερος τελικά ο Verstappen, μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον Rosberg!

  • 10/7/2016

Ο Lewis Hamilton θριάμβευσε στο Silverstone σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του στην ιστορική πίστα και 47η συνολικά στην καριέρα του.

Αν μάλιστα η παράδοση συνεχιστεί τότε ο Βρετανός στο τέλος της χρονιάς θα στεφθεί για ακόμα μια φορά Πρωταθλητής, καθώς και τις τρεις προηγούμενες φορές που νίκησε το βρετανικό GP (2008, 2014, 2015) στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg (σ.σ. αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών προφανώς ως αντίποινα για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην Αυστρία ο Hamilton) ωστόσο βρίσκεται από διερεύνηση καθώς 5 γύρους πριν το τέλος εντοπίστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes και οι άνθρωποι της ομάδας τους έδωσαν οδηγίες -να μην χρησιμοποιεί την έβδομη ταχύτητα- ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τέτοιου είδους οδηγίες απαγορεύονται και για το λόγο αυτό οι αγωνοδίκες ερευνούν το θέμα.

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Max Verstappen που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος πιλότος σήμερα που μπορούσε να απειλήσει τις Mercedes. Στον 16ο γύρο μάλιστα έκανε και την προσπέραση του αγώνα περνώντας από εξωτερική στην Becketts τον Rosberg στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ο πιτσιρικάς άντεξε για αρκετή ώρα, αλλά όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πίσω λάστιχα, λόγω φθοράς, έδωσε το δικαίωμα στον Rosberg να τον πλησιάσει και τελικά να τον... πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, περνώντας τον από εξωτερική στη Stowe.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo χωρίς να απειλεί και να απειλείται, ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σήμερα η Ferrari σε έναν αγώνα που είχε εφιαλτική εξέλιξη για τους Ιταλούς.

Ο δε Vettel έχει ήδη κάνει ...delete από το "σκληρό του δίσκο" τον σημερινό αγώνα καθώς η εμφάνισή του ήταν απογοητευτική.  Μετά βίας κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση, έχοντας κάνει αρκετά λάθη και έχοντας δεχθεί ποινή 5” (και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια) γιατί έβγαλε εκτός πίστας τον Massa την ώρα που πάλευαν για τη 10η θέση. Το γεγονός ότι τερμάτισε 91” πίσω από το νικητή τα λέει όλα...

Ο Daniil Kvyat, της Toro Rosso, συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη 10άδα.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 22-24 Ιουλίου με τον 11ο αγώνα της σεζόν που διεξάγεται στην πίστα του Hungaroring.

UPD: Ο Rosberg τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα στον τελικό του χρόνου και έτσι έπεσε στην τρίτη θέση, με τον Verstappen να ανεβαίνει δεύτερος. 

 

Εκκίνηση πίσω από το safety car

Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία να δουν την εκκίνηση και το πως θα πλασαριστούν οι δυο Mercedes στην πρώτη στροφή, μετά το περιστατικό στον τελευταίο γύρο του αγώνα του Spielberg, ωστόσο ο καιρός δεν τους έκανε το χατήρι.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε λίγη ώρα πριν την έναρξη του Grand Prix γέμισε με νερό την πίστα με τους επικεφαλής να αποφασίζουν εκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτό σήμαινε παράλληλα ότι όλα τα μονοθέσια θα έπρεπε να ξεκινήσουν τον αγώνα με λάστιχα βροχής.

H Μercedes του Maylander έμεινα για πέντε γύρους στην πίστα και από κει και πέρα είχαμε κανονικό αγώνα. Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στα pits για να βάλουν intermidiates, με τους πρωτοπόρους να μένουν στην πίστα. Στον 8ο γύρο είχαμε εικονικό safety car λόγω εξόδου του Werlhein, με τους Hamilton, Verstappen και Perez να το εκμεταλλεύονται και να μπαίνουν για να βάλουν λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες.

Η πίστα στέγνωνε με γοργούς ρυθμούς και ήταν θέμα χρόνου οι πρώτες επισκέψεις στα pits για slicks. Ο πρώτος που του επιχείρησε ήταν ο Vettel στον 16ο γύρο. Δύο γύρους αργότερα ακολούθησαν οι πρωτοπόροι.

Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες καθώς σε αρκετά σημεία της πίστας υπήρχαν βρεγμένα κομμάτια που χρειάζονταν προσοχή. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε εντυπωσιακές πιρουέτες από μονοθέσια που έχαναν πρόσφυση. Πολλοί ήταν αυτοί που την πάτησαν μεταξύ αυτών και οι Hamilton, Verstappen χωρίς ωστόσο συνέπειες.

 

Tα highlights του αγώνα

Μια νίκη μακριά από τους Clark - Prost o Hamilton επί Βρετανικού εδάφους...

Υπό διερεύνηση ο Rosberg...

Τρίτη σερί νίκη για τον Hamilton στο Silverstone, τέταρτη συνολικά στην καριέρα του...

Η Mercedes ενημερώνει μέσω team-radio τον Rosberg για πρόβλημα στο κιβώτιο και του δίνει οδηγίες τι να κάνει, κάτι που απαγορεύεται. Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το θέμα μετά το τέλος του αγώνα.

Γι' αυτή του την ενέργεια δέχθηκε ποινή 5" ο Vettel...

Ο Rosberg παίρνει το αίμα του πίσω, περνώντας από εξωτερική τον μαχητικό Verstappen.

Vettel Vs Kvyat την ώρα που μάχονται για τη 10η θέση σε… τρυφερό ενσταντανέ.

Εντυπωσιακές… πιρουέτες από τον Alonso που βρισκόταν στη 10η θέση.

Τετακέ για τον Vettel που ήταν ο πρώτος που έβαλε slicks…

Τρομερή προσπέραση από εξωτερική στην Becketts του Verstappen στον Rosberg!

Μποτιλιάρισμα στα pits…

Από τη βιασύνη του κόντεψε να πέσει πάνω στο safety car o Hamilton!

Η εκκίνηση του Βρετανικού GP…

Εκκίνηση πίσω από την εντυπωσιακή Mercedes-Benz AMG GT S του Bernd Mayländer…

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, έπεσαν… καρέκλες!