GP Ουγγαρίας - FP2: Rosberg 1ος, Hamilton στο ιατρικό κέντρο


Ο Nico Rosberg σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 για το Ουγγρικό Grand Prix στην πίστα της Βουδαπέστης μετά το ατύχημα που είχε ο team-mate του Lewis Hamilton.

  • 22/7/2016

Ο Nico Rosberg σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 για το Ουγγρικό Grand Prix στην πίστα της Βουδαπέστης μετά το ατύχημα που είχε ο team-mate του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν μακράν ο ταχύτερος στο FP1 αλλά... διέκοψε νωρίς τη διαδικασία του FP2 αφού η W07 κατέληξε στις μπαριέρες και ο Βρετανός στο ιατρικό κέντρο για προληπτικές εξετάσεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Το πίσω μέρος της Mercedes του Hamilton «ξεκόλλησε» καθώς πλησίαζε στην στροφή 11 στο 5ο του γύρο στο FP2 και σύρθηκε τελικά μέχρι τις μπαριέρες. Παρότι η σύγκρουση ήταν δυνατή και καταγράφηκαν 10,4 g από τους αισθητήρες, η W07 δεν «καταστράφηκε» και ο Hamilton κατάφερε με πολύ αργούς ρυθμούς να γυρίσει με το μονοθέσιο στα pit. To γεγονός όμως ότι η δύναμη της σύγκρουσης ήταν μεγάλη έθεσε σε συναγερμό τους ανθρώπους της Mercedes οι οποίοι μετέφεραν τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο ιατρικό κέντρο για προληπτικές εξετάσεις.

Παρότι κατάφερε να συμπληρώσει μόνο τέσσερις γύρους στο Hungaroring, ο Hamilton βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης (1:22.960, 1.25 s πίσω από τον Rosberg). και μάλιστα με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli και όχι τα super-soft. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο team-mate του Nico Rosberg με τα super-soft βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης καθώς ήταν ο μόνος που βρέθηκε στην περιοχή του 1:20 (1:20.435 για την ακρίβεια), τότε μπορούμε πολύ εύκολα να δικαιολογήσουμε την ανωτερότητα της Mercedes για ένα ακόμα τριήμερο. Ο Hamilton μπορεί να έχασε τα μεγάλα stin που κάνει συνήθως τις Παρασκευές αλλά θα πάρει τα δεδομένα από τους 15 γύρους του Rosberg με τα super-soft και τους 18 με τα soft.

 

Best of the rest...

Με δεδομένο επίσης ότι ο πιο κοντινός στον Rosberg ήταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, αλλά και πάλι 0.595 s μακριά από την κορυφή (1:21.030), το πιθανότερο είναι ότι και πάλι θα είμαστε θεατές σε μία εσωτερική μάχη Mercedes. Ο Ricciardo έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο του με τα super-soft και ήταν 0.8 s ταχύτερος από τον team-mate του Max Verstappen (1:21.770), ο οποίος όμως έκανε κάποια λάθη και στις δύο του προσπάθειες για κάποιο γρήγορο γύρο.

Τα λάθη του Verstappen επέτρεψαν στον Sebastian Vettel να... χωρίσει στη μέση τις δύο Red Bull και να βρεθεί ανάμεσα από τις δύο RB12 στην 3η θέση με την Ferrari. Από την άλλη με 1:21.348 (σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Rosberg), ο Vettel δεν δείχνει και τόσο ανταγωνιστικός και οι ελπίδες να πετύχει και πάλι νίκη στο Hungaroring όπως και πέρσι μοιάζουν μικρές.

Ο Kimi Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari (1:22.058) βρέθηκε πίσω και από τον Hamilton παρότι o Φιλανδός της Ferrari προσπάθησε να κάνει τους γρήγορους γύρους του με τα super-soft της Pirelli και όχι με τα soft όπως ο Hamilton. Η προσπάθεια και τελικά αποτυχία του Kimi να περάσει τον Hamilton που συμπλήρωσε μόνο τέσσερις γύρους, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική για την Scuderia.

Για δεύτερη συνεχόμενη διαδικασία στη σειρά, η McLaren επιβεβαίωσε τη θέση της ως... best of the rest πίσω ακριβώς από το «top three». Για μία ακόμα φορά ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος από τους δύο πιλότους της βρετανικής ομάδας καθώς βρέθηκε στην 7η θέση της κατάταξης (1:22.328). Ο Alonso ήταν ταχύτερος μόλις 0.059 s από τον Jenson Button στην 8η θέση (1:22.387), αλλά το καλό ήταν για την ομάδα ότι ο Button ήταν πάνω από ένα δέκατο ταχύτερος από τον Nico Hulkenberg (1:22.449) με την Force India στην 9η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο team-mate του Sergio Perez (1:22.653).