Η Andretti δεν έλαβε την πρόσκληση της F1 για συνάντηση γιατί πήγε στα spam


Ένα τεχνολογικής  φύσης εμπόδιο δεν έφερε σε επαφή την Andretti Global με τη Formula 1 μέσα στο 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Andretti
  • 5/2/2024

Μία μέρα πριν την είδηση-βόμβα για τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari, η FOM είχε απορρίψει την αίτηση της Andretti Global να ενταχθεί στη Formula 1.

Αργότερα, έγινε γνωστό πως η FOM είχε καλέσει εκπροσώπους της ομάδας στο Λονδίνο για μία συνάντηση που θα αφορούσε την αίτησή της, ωστόσο αυτή δεν έγινε ποτέ.

«Δε γνωρίζαμε ότι υπήρχε πρόσκληση για συνάντηση, και φυσικά δεν θα την αρνούμασταν,» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Andretti.

«Μία συνάντηση εκ του σύνεγγυς για μία συζήτηση πάνω σε όλα τα σημαντικά θέματα παραμένει υψίστης σημασίας για την Andretti Cadillac. Θα θέλαμε να έχουμε αυτήν την ευκαιρία να συναντηθούμε τη Formula One Management και έχουμε γράψει σχετικά σε αυτήν για να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας.»

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ Jenna Fryer, η εν λόγω πρόσκληση έφτασε στο email της εταιρείας από τον Δεκέμβριο, όμως χάθηκε στον φάκελο με τα spam και έτσι δεν την είδε ποτέ κανείς.

Επιπλέον, η Andretti τόνισε πως αρχικός της στόχος ήταν να ενταχθεί στο grid το 2026, για αυτό κι έχτισε ήδη ένα μικρό team ανθρώπων για να προετοιμαστεί σε συνθήκες κανονισμών 2024, ώστε να είναι έτοιμη για τη νέα γενιά. 

Η ύπαρξη της προοπτικής για είσοδο το 2025 ήταν «μία λεπτομέρεια που μπήκε στην πρότασή μας λόγω του πόσο διήρκησε τελικά η διαδικασία,» ανέφερε η ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamilton: «Ονειρευόμουν να οδηγήσω για τη Ferrari από παιδί»

Ο 'Bono' μπορεί να ακολουθήσει τον Hamilton στη Ferrari

Wolff: «Θα είμαστε δίκαιοι με τον Hamilton - Ο Russell μπορεί να γίνει νο.1»