Η F1 πάει Σιγκαπούρη


Το 15ο Grand Prix του Πρωταθλήματος της Formula 1 φιλοξενείται το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου στο εντυπωσιακό σκηνικό της Marina Bay.

  • 13/9/2016

Ο αγώνας της Monza ήταν ο τελευταίος για φέτος επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς οι επτά εναπομείναντες διεξάγονται σε διαφορετικές Ηπείρους.

Επόμενος σταθμός του Πρωταθλήματος είναι η Σιγκαπούρη και το street circuit Marina Bay.

H F1 επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σιγκαπούρη το 2008 και έκτοτε ο εν λόγω αγώνας περιλαμβάνεται σε σταθερή βάση στο πρόγραμμα του Πρωταθλήματος. Ο αγώνας διεξάγεται υπό το φως προβολέων σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.

Ο πιο πετυχημένος πιλότος στη Σιγκαπούρη είναι ο Sebastian Vettel με τέσσερις νίκες, ενώ από δύο νίκες έχουν ο Fernando Alonso και ο Lewis Hamilton.

Στους κατασκευαστές, τον πρώτο λόγο τον έχει η Red Bull με τρεις νίκες, με την Ferrari να ακολουθεί με δύο πρωτιές. Από μία νίκη έχουν η Renault, η McLaren και η Mercedes. 

Ο αγώνας του 2008 ήταν ένας από τους πιο "βρώμικους" στην ιστορία της Formula 1 λόγω του σκανδάλου "Crashgate". Περισσότερα γι' αυτό θα διαβάσετε σε σχετικό θέμα που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες...

GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ 2016 iGRAPHIC