Helmut Marko: «Δεν πρόκειται να φύγω από τη Red Bull»


Ο Αυστριακός δήλωσε ότι όλα είναι καλά μεταξύ του ιδίου και της Red Bull, τονίζοντας ότι η προτεραιότητα της ομάδας είναι να επανέλθει η ηρεμία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 10/3/2024

Το μέλλον του Helmut Marko ήταν αμφίβολο τις τελευταίες ημέρες, μετά από την είδηση της νέας έρευνας που διεξήχθη, σχετικά με το εάν βρίσκεται πίσω από τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση Horner.

Μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, 8 Μαρτίου, ο Marko επιβεβαίωσε ότι υπήρχε πιθανότητα να μην αποτελεί μέλος της ομάδας από την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του ιδίου την επόμενη μέρα, αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει πια.

Ο Αυστριακός συζήτησε με τον CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff στο ξενοδοχείο Shangri-La στην Τζέντα, με τον δεύτερο να διαβεβαιώνει τον 81χρονο ότι δεν πρόκειται να φύγει από την ομάδα. «Ήταν μία πολύ καλή συζήτηση. Φυσικά, η ηρεμία πρέπει να επανέλθει στην ομάδα. Αυτή είναι η προτεραιότητα,» είπε ο Marko στο Sky Germany.

«Συμφωνήσαμε σε όλα τα σημεία. Θα συνεχίσω εδώ. Το συμβόλαιό μου λήγει σε τρία χρόνια. Όμως η ηρεμία πρέπει να επανέλθει.»

Μεγάλο ρόλο σε αυτό ενδέχεται να έπαιξε κι η στάση του Max Verstappen, ο οποίος τόνισε ότι το συμβόλαιό του είναι «δεμένο» με εκείνο του Marko, κι ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει με την ομάδα αν εκείνος αποχωρήσει. Εκτός αυτού, ο Ολλανδός είπε ότι η ομάδα πρέπει να σέβεται τον Marko για όσα έχει καταφέρει εκεί.

Όσο για την αντίδραση του Αυστριακού στα λόγια του Verstappen, εκείνος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του: «Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαι πολύ ευγνώμων γι αυτό. Όμως είναι ένας από τους λίγους που δείχνουν ισχυρό χαρακτήρα και παραμένουν πιστοί.»

Ο Marko εξήγησε επίσης ότι οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του, σχετικά με τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών για την υπόθεση Horner είναι «ανοησίες»: «Χαίρομαι και μόνο που μπορώ να χειρίζομαι το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν έχω δει ποτέ αυτές τις συνομιλίες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου

Πώς ο Verstappen έφτασε να είναι στο ραντάρ της Mercedes για το 2025