Νέα κατηγορία για Ben Sulayem: Παρενέβη για να μην εγκριθεί η πίστα του Λας Βέγκας


Εκ νέου υπό διερεύνηση ο πρόεδρος της FIA, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει τη μη έγκριση της πίστας του Λας Βέγκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 5/3/2024

Η λίστα με τα ζητήματα για τα οποία διερευνάται ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, όλο και μεγαλώνει. Λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα, το BBC Sport ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι εκείνος παρενέβη για την ανάκληση της δεύτερης ποινής που είχε λάβει ο Fernando Alonso στο GP Σαουδικής Αραβίας, με τον Ισπανό να ανακτά τη θέση του στο βάθρο.

Τώρα, νέο άρθρο του ίδιου μέσου θέλει τον Ben Sulayem να έχει ζητήσει από στελέχη της FIA να μη δώσουν έγκριση στην πίστα του Λας Βέγκας, έτσι ώστε ο αγώνας να ματαιωθεί. Ο παραπάνω ισχυρισμός έγινε από τον ίδιο άνθρωπο που έκανε γνωστό το ζήτημα σχετικά με την ποινή, κι έχει καταγραφεί σε αναφορά ενός υπευθύνου συμμόρφωσης της FIA.

Σύμφωνα με αυτήν, ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει ότι ο ανώτερός του «του έδωσε την εντολή, εκ μέρους του προέδρου της FIA να βρει κάποια προβλήματα, προκειμένου να αποτρέψει τη FIA από το να δώσει έγκριση στην πίστα πριν το τριήμερο του αγώνα

Η αναφορά συνεχίζει λέγοντας: «Όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, είπε ότι τα προβλήματα προορίζονταν να εντοπιστούν με τεχνητό τρόπο, ανεξάρτητα από την πραγματική ύπαρξή τους, με απώτερο στόχο την παρακράτηση της άδειας της πίστας.»

Ο πληροφοριοδότης σημείωσε ότι του ζητήθηκε προσωπικά να φέρει εις πέρας αυτό το αίτημα του προέδρου της FIA, ενώ εκείνη την ώρα βρισκόταν ακόμη δύο στελέχη του οργανισμού μέσα στο δωμάτιο, τα ονόματα των οποίων, όμως, δεν έχουν αποκαλυφθεί. Όπως ήταν λογικό, τα προβλήματα, που φέρεται να ζήτησε ο Ben Sulayem να κατασκευαστούν, δε βρέθηκαν, κι έτσι η πίστα πήρε την απαραίτητη για τη διεξαγωγή του αγώνα έγκριση και το τριήμερο ολοκληρώθηκε κανονικά.

Το δημοσίευμα του BBC Sport τονίζει ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του προέδρου της FIA πίσω από αυτήν την κίνηση, ενώ ούτε εκείνος, ούτε η FIA έχουν προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις επ' αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το Grand Prix Μπαχρέιν

Πώς ο Verstappen έφτασε να είναι στο ραντάρ της Mercedes για το 2025

Alpine: Αναδιάρθρωση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας – Οι νέοι ρόλοι