Νέο, "χρυσό" συμβόλαιο υπέγραψε ο Rosberg!


Μέχρι και το 2018 στη Mercedes o Γερμανός.

  • 22/7/2016

Το σίριαλ με την παραμονή του Nico Rosberg στη Mercedes AMG Petronas έλαβε και επίσημα τέλος το πρωί της Παρασκευής 22/7, λίγο πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών του Ουγγρικού GP, όταν στα social media της ομάδας και του Γερμανού ανέβηκε video διάρκειας 16 δευτερολέπτων στο οποίο ο 31χρονος πιλότος υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, διετούς διάρκειας (μέχρι και τα τέλη του 2018) παρουσία του επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff.

«Ο Nico αποτελεί βασικό μέλος των 'ασημένιων βελών' από τη στιγμή που η ομάδα επέστρεψε στο σπορ το 2010 και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Mercedes AMG Petronas.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου οι απολαβές του Rosberg βάσει του νέου συμβολαίου του θα φτάσουν συνολικά τα 45 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους και των πριμ επίτευξης στόχων - περίπου 22,5 εκ. ευρώ το χρόνο δηλαδή. Οι ετήσιες απολαβές του σύμφωνα με το υπάρχον συμβόλαιο ανέρχονται σε 16 εκ. ευρώ.

Ο Rosberg μετακόμισε στη Mercedes από τη Williams το 2010. Στην επταετή έως τώρα θητεία του στην ομάδα έχει σημειώσει 19 νίκες, 25 pole positions, ενώ έχει ανέβει 45 φορές στο βάθρο.

Ο Γερμανός είναι αυτός που σημείωσε την πρώτη νίκη της Mercedes -στον αγώνα της Κίνας, το 2012- άμα τη επιστροφή της στη Formula 1. 

Φέτος, μετά από 10 αγώνες, ο Rosberg οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος με μόλις ένα βαθμό διαφορά (168-167) από τον ομόσταβλό του και τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη Rosberg και Hamilton θα συνεχίσουν να αποτελούν το "εκρηκτικό" δίδυμο πιλότων της Mercedes για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα μιας και πέρσι, ο Βρετανός είχε υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα.