ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
GP MONACO

Ο J.M. Fangio μας ξεναγεί στη διαδρομή του Πριγκιπάτου! [video] 27/5

  • img
  • img

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μonaco, 1964. Στα 53 του, ο Juan-Manuel Fangio έχει πια αποσυρθεί από τη Formula 1, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει ξεχάσει πως να οδηγεί σβέλτα ένα μονοθέσιο.

Στο video της εποχής μπορείτε να δείτε τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μας ξεναγεί στη διαδρομή του Πριγκιπάτου οδηγώντας μια Ferrari D50.

Με ένα τέτοιο μονοθέσιο κατέκτησε τον 4ο τίτλο του το 1956 σημειώνοντας 3 νίκες (Buenos Aires, Silverstone, Nurburgring).

Για την ιστορία, ο θρυλικός πιλότος νίκησε 2 φορές στο Monaco, το 1950, οδηγώντας μια Alfa Romeo 158 (η πρώτη νίκη της καριέρας του) και το 1957, με μία Maserati 250F.

Αν σήμερα, που τα μονοθέσια έχουν τόσα πολλά ηλεκτρονικά συστήματα και οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται μέσω paddles που βρίσκονται στο τιμόνι, θεωρείται μεγάλη πρόκληση για έναν πιλότο να κάνει μια σβέλτη και αλάνθαστη βόλτα στην διαδρομή του Πριγκιπάτου, τι να πει κανείς για εκείνη την εποχή. Ένα τεράστιο βολάν-καρατιμόνα, ένας λεβιές και πολλά κιλά... καρύδια.

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από έναν εκπληκτικό πιλότο.

Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο πλαγιολισθένει η Ferrari στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, περνώντας δίπλα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα...

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK