Οι πρώτες δηλώσεις Horner μετά την καταγγελία εις βάρος του: «Είμαστε ενωμένοι»


Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε για την έρευνα στο πρόσωπό του για πρώτη φορά αφού ξεκίνησε η διαδικασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images/Red Bull Content Pool
  • 15/2/2024

Ο Christian Horner έδωσε κανονικά το «παρών» στην αποκάλυψη της Red Bull RB20, όσο η έρευνα μετά από καταγγελία εργαζόμενης στο πρόσωπό του εξελίσσεται κανονικά.

Μιλώντας σε μέλη του Τύπου, ο Βρετανός απάντησε σε ερώτημα για το αν όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο παρασκήνιο έχουν επηρεάσει την ομάδα καθώς αυτή προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν:

«Αναπόφευκτα έχει υπάρξει ένας περισπασμός από όλο αυτό, αλλά η ομάδα είναι ενωμένη και όλοι εστιάζουν στην χρονιά που ξεκινά. Συνεχίζουμε ως έχουμε, και η στήριξη που έχω είναι φανταστική.

«Σε προσωπικό επίπεδο, προσπαθώ να κοιτάζω μπροστά. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, και συνεργάζομαι απόλυτα σε ό,τι μου ζητηθεί.»

Με τη σεζόν να ξεκινά σε δύο εβδομάδες, δεν είναι σαφές πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, κι όταν ρωτήθηκε για εκ νέου για τυχόν περισπασμούς όταν πια το πρωτάθλημα αρχίσει για τα καλά, ο ίδιος απάντησε:

«Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη σεζόν, ανυπομονεί να βρεθεί στο Μπαχρέιν για τις δοκιμές, να δει την RB20 σε δράση. Εκεί εστιάζουμε, είμαστε ενωμένοι και μαζί. Κι εγώ κοιτάζω τους αγώνες που έχουμε μπροστά. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει στο παρελθόν, αλλά το σημαντικό είναι το τι έρχεται μετά.»

Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι μιλούν για ρήγμα ανάμεσα στη μητρική Red Bull και την αγωνιστική της ομάδα, ο Horner ρωτήθηκε επ' αυτού και τοποθετήθηκε:

«Πάντα είχαμε φοβερή στήριξη, και μετά τον χαμό του Dietrich [Mateschitz, συνιδρυτής Red Bull] η στήριξη του Δ.Σ. είναι μεγάλη. Επενδύουν σημαντικά, και στον τομέα του κινητήρα, στο μέλλον της ομάδας.»

Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Horner τόνισε πως η RB20 είναι απλώς μία εξέλιξη της RB19, με μικρές αλλαγές:

«Έχουμε βελτιωθεί [σε σχέση με το 2023] σε όλους τους τομείς από λίγο, προσπαθούμε να εξελιχθούμε. Έχουμε εστιάσει στις λεπτομέρειες πάνω στο αυτοκίνητο. Δεν εφησυχάζουμε, πιέζουμε στο όριο.

«Η ομάδα παραμένει δημιουργική, κι αυτό φαίνεται από μερικές από τις ιδέες και τις λύσεις που έχουμε βρει για το μονοθέσιο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικά στη συνδρομητική υπηρεσία του ANT1 η ζωντανή μετάδοση της F1 το 2024

Ευχάριστα νέα για το μονοθέσιο της Ferrari μετά τους πρώτους γύρους του Leclerc

Η Mercedes αναμένει δύο βασικά στοιχεία να βελτιωθούν με τον ερχομό της W15