Perez: «Ο Sainz θα κέρδιζε σίγουρα τον Verstappen»


Ο Μεξικανός πιστεύει ότι ο Sainz θα κέρδιζε το GP Αυστραλίας ακόμη κι αν ο Verstappen δεν εγκατέλειπε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mark Thompson - Getty Images Red Bull Content Pool
  • 24/3/2024

Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην Αυστραλία, αφού το πίσω δεξί του φρένο κόλλησε στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά στον τέταρτο γύρο, με εκείνον να αναγκάζεται να εγκαταλείψει.

Αυτό επέτρεψε στον Carlos Sainz να πάρει τη νίκη, ο οποίος όμως είχε δείξει πολύ καλά σημάδια, όσον αφορά στον ρυθμό, ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Αμφότεροι οι πιλότοι της Ferrari φαινόταν να μπορούν να διαχειριστούν τα μπροστινά ελαστικά ευκολότερα από τις Red Bull. Σύμφωνα με τον ομόσταβλο του Verstappen, Sergio Perez, οι Ιταλοί θα κέρδιζαν, ακόμη κι αν ο Ολλανδός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

«Σίγουρα,» απάντησε, όταν ρωτήθηκε από το Sky Sports F1 σχετικά με το αν η Ferrari θα κέρδιζε ακόμη κι αν ο Verstappen δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

«Πιστεύω ότι ως ομάδα, δεν είχαμε τον ρυθμό σήμερα. Δεν είχαμε τον ρυθμό αυτό το τριήμερο. Δυσκολευόμασταν ήδη από την Παρασκευή και ποτέ δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά.»

Ο Μεξικανός τερμάτισε πέμπτος, έχοντας εκκινήσει από την έκτη θέση. Αναγνώρισε ότι η διαχείριση των ελαστικών αποτελεί πρόβλημα για τη Red Bull, σε πίστες όπως το Albert Park, όπου δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

«Δυσκολευόμασταν από την αρχή, μπορούσαμε να δούμε ότι η Ferrari κι η McLaren ήταν ένα βήμα μπροστά από εμάς. Νομίζω ότι απλά δεν μπορούσαμε να βρούμε την ισορροπία. Κι υπάρχει κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει για τους επόμενους αγώνες.

«Ήδη είδαμε ότι σε μια πίστα σαν αυτή, όπως για παράδειγμα, το Las Vegas, η Ferrari ήταν πολύ καλύτερη από εμάς, οπότε δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε τα μπροστινά ελαστικά,» είπε.

Εκτός αυτού, σημαντικό ρόλο σε αυτήν την έλλειψη ισορροπίας, όπως τη χαρακτήρισε, ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω από τον George Russell στην εκκίνηση κι έχασε αρκετό χρόνο, καταπονώντας ακόμα περισσότερο τα ελαστικά του.

«Ναι, ο αγώνας θα έμοιαζε λίγο διαφορετικός, σε σχέση με τώρα, γιατί βασικά στο πρώτο stint απλά κολλήσαμε πίσω από τον Russell,» εξήγησε.

«Το γεγονός ότι έχασα τη θέση από εκείνον ήταν καταστροφικό και ναι... γενικά ήταν ένα κακό τριήμερο. Αρκετά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Αυστραλίας – Καταστροφή για τον Verstappen, 1-2 για τη Ferrari

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το GP Αυστραλίας

Formula 1 – Αυστραλία: Ο «απολυμένος» Sainz και το «αστέρι» που παραμένει… σβηστό!