Που κρίθηκε ο αγώνας του Μπαχρέιν σύμφωνα με την Pirelli [graphics]


O απολογισμός της ιταλικής εταιρείας ελαστικών για τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

  • 18/4/2017

ΦΩΤΟ - ΓΡΑΦΗΜΑTA: PIRELLI

Ο Sebastian Vettel με Ferrari κέρδισε στο Grand Prix του Μπαχρέιν ακολουθώντας στρατηγική 2 αλλαγών. Είχε ξεκινήσει από τη 2η σειρά της εκκίνησης.

Όλοι οι οδηγοί εκτός από τον Pascal Wehrlein με τη Sauber έκαναν δυο αλλαγές ελαστικών. Ο έτερος οδηγός της Sauber, Marcus Ericsson ήταν ο μόνος που εκκίνησε στον αγώνα με τη μαλακή γόμα. Στις ζεστές συνθήκες της βραδιάς η χαμηλή θερμική παραμόρφωση και των δυο γομών επέτρεψε στους οδηγούς να πιέζουν συνεχώς σε όλη τη διάρκεια που χρησιμοποιούσαν το ίδιο σετ ελαστικών. 

«Η στρατηγική ήταν η καρδιά του συγκεκριμένου αγώνα και επηρεάστηκε σαφώς από την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η στρατηγική δυο αλλαγών ήταν ξεκάθαρα η σωστή επιλογή σ' αυτές τις συνθήκες. Είδαμε όμως διαφορετικές εκδοχές στρατηγικής που οφείλονταν στη διαδοχή μαλακής, πολύ μαλακής γόμας που επέλεξαν οι οδηγοί. Οι πιο δροσερές συνθήκες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είχαν ως αποτέλεσμα μικρότερη πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης για την πολύ μαλακή γόμα και εξαίρετη σταθερότητα για τη μαλακή γόμα», ανέφερε ο επικεφαλής αγώνων της Pirelli, Mario Isola.

 

Τα γραφήματα του αγώνα