Silverstone Τεστ - 2η μέρα: Η σειρά του Kimi


Μετά τον Alonso την πρώτη μέρα των εντός σεζόν δοκιμών στο Silverstone ήταν η σειρά του Kimi Raikkonen με την Ferrari να κατακτήσει την κορυφή της κατάταξης.

  • 13/7/2016

Μετά τον Alonso την πρώτη μέρα των εντός σεζόν δοκιμών στο Silverstone ήταν η σειρά του Kimi Raikkonen με την Ferrari να κατακτήσει την κορυφή της κατάταξης. Η δεύτερη μέρα δοκιμών στο  Silverstone ολοκληρώθηκε με τον πιλότο της Ferrari να είναι περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Esteban Ocon που βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με την Mercedes.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Ocon έκανε τον ταχύτερο χρόνο του το πρωί με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Το απόγευμα στο Silverstone και με τη θερμοκρασία να είναι στο υψηλότερο σημείο της μέσα στη μέρα, η Ferrari έβαλε στο μονοθέσιο του Raikkonen ένα σετ μαλακών ελαστικών και άφησε τον Φιλανδό να δοκιμάσει σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:30.665 και να είναι ταχύτερος κατά 0.2 s και από το χρόνο που σημείωσε στις κατατακτήριες το Σάββατο στη βρετανική πίστα.

Ο Pierre Gasly βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης με την Red Bull και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31.429 με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Ήταν όμως σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τους χρόνους που έκαναν οι πιλότι της Red Bull στις κατατακτήριες του Σαββάτου για το GP Μ. Βρετανίας του 2016. Ο οδηγός του GP2 βρίσκεται υπό αξιολόγηση από την Toro Rosso για το 2017 και έκανε τους περισσότερους από τους 103 γύρους με τη μεσαία γόμα.

Ο 17χρονος Ρώσος Nikita Mazepin που έκανε χθες το ντεμπούτο του, βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης με την Force India. Ο χρόνος του (1:31.561) έγινε με τα super-softs, κάτι που σημαίνει ότι είχε ένα αβαντάζ σε σχέση με τους χρόνους των υπόλοιπων οδηγών που ήταν κοντά στη δική του επίδοση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο χρόνος του δεν ήταν αξιόλογος και πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν μολις 0.2 s πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο του Fernando Alonso την Τρίτη που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με την McLaren την 1η μέρα δοκιμών στο Silverstone.

Ο Stoffel Vandoorne βρέθηκε στο μονοθέσιο της McLaren την Τετάρτη και έκανε τον ταχύτερο χρόνο του με τα μαλακά ελαστικά και βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης 1.099 s πιο αργός από τον Raikkonen. Για πολύ λίγο βγήκε στην πίστα και με την ultra-soft γόμα της Pirelli αλλά δεν κατέγραψε κάποιο γρήγορο χρόνο.

Ο Valtteri Bottas με την Williams βρέθηκε στην 6η θέση, καταγράφοντας ένα χρόνο 1.758 s πιο αργό από αυτόν της κορυφής. Ο ταχύτερος χρόνος του έγινε το απόγευμα καθώς το πρωί έκανε μεγάλα stint και αεροδυναμικές δοκιμές με τη νέα εμπρός πτέρυγα της ομάδας.

Ο νεαρός αμερικανός Santino Ferrucci τερμάτισε της δοκιμές της Τετάρτης στην 7η θέση της κατάταξης. Χρησιμοποίησε την μαλακή γόμα με την Haas και κατάφερε να κατεβάσει την ταχύτερη επίδοσή του στο 1:33.141 έπειτα από 103 γύρους. Κατάφερε να βρεθεί πιο ψηλά από τον πιλότο της Renault Jolyon Palmer στην 8η θέση. Ο Palmer είχε κάποια προβλήματα με τον κινητήρα του καθώς επέστρεφε στα pit και ενώ είχε πέσει ήδη η καρό σημαία για την διαδικασία.

Ο νεαρός οδηγός της Red Bull Sergio Sette Camara έκανε το ντεμπούτο του με την Toro Rosso και βρέθηκε στην 9η θέση της κατάταξης. Ο οδηγός του GP2 Jordan King συμπλήρωσε την δεκάδα των ταχύτερων με την Manor και ήταν 4.3 s πιο αργός από τον Raikkonen. Ο Pascal Wehrlein συνέχισε τις δοκιμές εξέλιξης της Pirelli για τα νέα ελαστικά του 2017 και βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης με την Mercedes W05 του 2014.