ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2017

Τι αλλάζει στα μονοθέσια της F1 το 2017 [videos+photos] 17/3

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΣΧΕΔΙΑ: GIORGIO PIOLA

Το 2017 φέρνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1.

Το πακέτο αλλαγών που τίθεται σε ισχύ από φέτος είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έως τώρα στην υβριδική εποχή του σπορ που ξεκίνησε το 2014.

Τα νέας γενιάς μονοθέσια υπολογίζεται ότι θα είναι από τρία έως πέντε δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερα σε σχέση με αυτά του 2016!

Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως μέσω των αλλαγών που θα εφαρμοστούν στο αμάξωμα και στην αεροδυναμική, με τροποποιήσεις που θα δώσουν μεγαλύτερες ελευθερίες στους σχεδιαστές, καθώς επίσης και μέσω των νέας γενιάς ελαστικών της Pirelli, που υπόσχονται ακόμα καλύτερο κράτημα.

Οι αλλαγές γίνονται -όπως είθισται να λένε οι καθ' ύλην αρμόδιοι σε αυτές τις περιπτώσεις-, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Ασχέτως αν οι πιλότοι, οι άμεσα εμπλεκόμενοι δηλαδή, δεν έχουν καμία συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, γεγονός που δικαίως προκαλεί αντιδράσεις, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια.

Επιγραμματικά οι αλλαγές στα νέα μονοθέσια που θα γίνουν «πιο συναρπαστικά» όπως τονίζει η FIA, επικεντρώνονται στις διαστάσεις του αμαξώματος και των ελαστικών.

Πιο πλατιά μονοθέσια με μεγαλύτερες αεροτομές, πιο φαρδιά λάστιχα αλλά και μεγαλύτερο βάρος, είναι το πνεύμα των νέων τεχνικών κανονισμών.

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK