Videos από τον θρίαμβο Hamilton στο Hungaroring


Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στον αγώνα για το GP Ουγγαρίας και είναι για πρώτα φορά μέσα στο 2016 ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος.

  • 25/7/2016

Στο Hungaroring ζήσαμε μία ακόμα κόντρα μεταξύ των Mercedes με την Mercedes AMG Petronas να πανηγυρίζει το τρίτο της 1-2 του 2016. Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στη Βουδαπέστη και παράλληλα βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 11 αγώνες στο Πρωτάθλημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Στην εκκίνηση ο Βρετανός αιφνιδίασε τον Nico Rosberg και αφού άντεξε στην επίθεση που εξαπέλυσε από εξωτερική στα φρένα της πρώτης στροφής ο Daniel Ricciardo, πέρασε πρώτος και διατήρησε τη θέση του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Hamilton στο Hungaroring και 48η συνολικά στην καριέρα του στην F1, ενώ με τρεις νίκες ακόμα ο Βρετανός της Mercedes θα «πιάσει» τον Alain Prost (51 νίκες) στη δεύτερη θέση της λίστας των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του σπορ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Daniel Ricciardo της Red Bull που κατάφερε σχετικά εύκολα να κρατήσει πίσω του τον Sebastian Vettel. Η Red Bull επικράτησε και στις δύο μάχες με την Ferrari με τον νεαρό Max Verstappen να τερματίζει τελικά εμπρός από τον Kimi Raikkonen στην 5η θέση.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso με τη McLaren, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz Jr. με Toro Rosso, Valtteri Bottas με Williams και Nico Hulkenberg με Force India. Ο 12ος και τελευταίος αγώνας πριν την καλοκαιρινή διακοπή είναι στις 31 Ιουλίου 2016 στην πίστα του Hockenheim.

%VIDEO2%