Videos από τον θρίαμβο του Hamilton στο Silverstone


Την 47η νίκη στην καριέρα του έγραψε ο Lewis Hamilton ενώ εντός έδρας ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πραγματικά κυριάρχησε ολόκληρο το τριήμερο στην πίστα του Silverstone.

  • 11/7/2016

Την 47η νίκη στην καριέρα του έγραψε ο Lewis Hamilton ενώ εντός έδρας ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πραγματικά κυριάρχησε ολόκληρο το τριήμερο στην πίστα του Silverstone. Προδιαγεγραμμένη φαινόταν η νίκη του Hamilton από την Παρασκευή κιόλας αφού ο Βρετανός κατάφερε να επικρατήσει σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, πήρε την 55η pole της καριέρας του το Σάββατο και την Κυριακή ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η παράδοση μάλιστα λέει ότι ο Βρετανός στο τέλος της χρονιάς θα... στεφθεί για ακόμα μια φορά Πρωταθλητής, καθώς και τις τρεις προηγούμενες φορές που νίκησε το βρετανικό GP (2008, 2014, 2015), τελικά πήρε το πρωτάθλημα.

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε πίσω από το safety car με την πίστα να είναι πολύ βρεγμένη και είχε όλα τα εχέγγυα για πολλές... εκπλήξεις, τελικά ο Hamilton απτόητος έφτασε στην 47η νίκη της καριέρας του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο team-mate του Nico Rosberg πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων καθώς 5 γύρους πριν το τέλος εντοπίστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της W07 και οι άνθρωποι της ομάδας τους έδωσαν οδηγίες -να μην χρησιμοποιεί την έβδομη ταχύτητα- ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το γεγονός αυτό παραβιάζει τους κανόνες περί ενδοεπικοινωνίας και έτσι πήρε την ποινή και βρέθηκε τελικά στην 3η θέση.

Με τον τρόπο αυτό και έπειτα από μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Max Verstappen βρέθηκε και πάλι στο βάθρο και φυσικά μετά την ποινή του Rosberg στη δεύτερη θέση. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος πιλότος που μπορούσε να απειλήσει τις Mercedes. Στον 16ο γύρο μάλιστα έκανε και την προσπέραση του αγώνα περνώντας από εξωτερική στην Becketts τον Rosberg. Ο πιτσιρικάς άντεξε για αρκετή ώρα, αλλά όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πίσω λάστιχα, ο Rosberg τον πέρασε και πάλι.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo, ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ferrari με τον Vettel να κάνει απογοητευτική εμφάνιση και να τερματίζει μετα βίας στην 9η θέση.