ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017

Η F1 του σήμερα με τα "ρούχα" του χθες [photos] [ 20/3 ]

Η F1 του σήμερα με τα  ρούχα  του χθες [photos]

Πως θα ήταν τα φετινά μονοθέσια με εμβληματικές λιβρέες από το παρελθόν;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: SEAN BULL

Τα μονοθέσια νέας γενιάς που θα συνθέσουν το γκριντ της Formula 1 στο Πρωτάθλημα του 2017 σας τα έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά. Σας ζητήσαμε μάλιστα να επιλέξετε ποιο από αυτά τα 10 είναι το πιο όμορφο.

Μέχρι στιγμής η Ferrari είναι αυτή που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις σας, με τη Renault να ακολουθεί από κοντά και την Toro Rosso να κάνει την έκπληξη έχοντας σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση.

Η λύση του "shark fin" τελειώματος στο κάλυμμα του κινητήρα, την οποία ακολουθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ομάδες με εξαίρεση την Mercedes, μπορεί να αποδίδει, ωστόσο από καθαρά αισθητικής άποψης, αποτελεί το αδύνατο σημείο στην εμφάνιση των νέων αυτοκινήτων. 

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Sean Bull που δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και εργάζεται στην Cad Cam Automotive, λατρεύει να σχεδιάζει εναλλακτικά concepts αγωνιστικών και όχι μόνο οχημάτων. Πήρε λοιπόν το σχέδιο ενός μονοθεσίου νέας γενιάς και το "έντυσε" με μια σειρά από κλασσικές λιβρέες που έχουν χρησιμοποιηθεί παλιότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1.

Τότε ακόμα που οι καπνοδιαφημίσεις δεν απαγορεύονταν και τα λογότυπα από μάρκες τσιγάρων δέσποζαν πάνω στις επιφάνειες των αγωνιστικών. Από τα εμβληματικά χρώματα της Williams Renault, μέχρι την πράσινη και εν συνεχεία κίτρινη "στολή" της Jordan, το μαύρο-χρυσό της Lotus με τα λογότυπα του John Player Special ή τη θρυλική ασπρο-κόκκινη λιβρέα της McLaren-Honda. 

Εμείς ξετρελαθήκαμε με τα σχέδιά του, εσείς;