ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017

Όταν οι νταλίκες γίνονται έργα τέχνης [photos] [ 28/3 ]

Όταν οι νταλίκες γίνονται έργα τέχνης [photos]

Φωτογραφικό αφιέρωμα σε νταλίκες-κινούμενα έργα τέχνης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: GOOGLE

Οι οδηγοί φορτηγών βαρέως τύπου (νταλίκες) περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πάνω σε ένα τιμόνι. Διανύουν αμέτρητα χιλιόμετρα στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, είτε λόγω καιρού είτε λόγω στενών χρονικών ορίων που τους έχουν τεθεί.

Για να κάνει κάποιος ένα τόσο απαιτητικό και δύσκολο επάγγελμα, θα πρέπει να το αγαπά πολύ και να αντέχει στην πίεση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να οδηγείς νταλίκα αν δεν έχεις υπομονή, επιμονή, αυτοέλεγχο και φυσικά τεχνική κατάρτιση.

Η αγάπη που τρέφουν οι οδηγοί νταλίκας για το όχημά τους φτάνει και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια του υπερβολικού. Αρκετοί, μάλιστα, δε διστάζουν να βάλουν τη δική τους πινελιά, μετατρέποντας πακτωλούς χρημάτων για να μετατρέψουν το φορτηγό τους σε ένα κινούμενο έργο τέχνης, όπως μπορείτε να δείτε και στη photo-gallery. Νταλίκες που ξεχωρίζουν, που κάνουν τη διαφορά και προκαλούν εντύπωση όχι μόνο μεγέθους αλλά κυρίως λόγω του ιδιαίτερου βαψίματός τους. 

Οι πηγές απ' όπου αντλούν τη θεματολογία τους μπορεί να είναι από κινηματογραφικούς ήρωες, υπερ-ήρωες και αγαπημένα συγκροτήματα, μέχρι εντυπωσιακά φανταστικά τοπία, αιθέριες υπάρξεις, αλλά και βιβλικές φιγούρες. 

Πάρτε μια γεύση...