Αυτοδύναμος και από την… πρώτη Κυριακή!


Και τώρα τι θα κάνουμε δίχως ενδιαφέρον για το Πρωτάθλημα της Formula 1; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πραγματικό και πλέον πρέπει να απασχολήσει όλους όσοι αγαπούν και νοιάζονται για το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Η απόλυτη κυριαρχία της Red Bull και του Max Verstappen ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση και του τίτλου των οδηγών, μόλις δύο εβδομάδες έπειτα από τη μαθηματική εξασφάλιση αυτού των κατασκευαστών από την αυστριακή ομάδα.

Όχι ότι μας προκάλεσε κάποια έκπληξη, αλλά, να, όπως και να ‘χει, είναι άλλο πράγμα να ξέρεις από τον… Απρίλιο ότι ο Verstappen είναι το μεγάλο φαβορί για το «τρία στα τρία», άλλο να βλέπεις τον Ιούλιο ότι η κατάσταση πολύ δύσκολα αναστρέφεται κι άλλο να βλέπεις πως σχεδόν δύο μήνες πριν από το φινάλε της σεζόν τα πάντα έχουν κριθεί.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των ανθρώπων της FIA και της Liberty Media, οι οποίοι ξεκάθαρα βλέπουν πως το προϊόν τους ενδέχεται να χάσει το ενδιαφέρον του λόγω της απόλυτης κυριαρχίας του διδύμου Verstappen – Red Bull. Το ζητούμενο είναι «τί μέλλει γενέσθαι». Και κάπου εδώ έρχεται το… μέλλον για να μας δείξει ότι κάτι καλό έρχεται!

Η παρουσία του Oscar Piastri τόσο στον αγώνα sprint όσο και σε καθαυτό το γκραν πρι του Κατάρ, μόνον με αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει. Εντάξει, σε ένα αγωνιστικό τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Verstappen «σφράγισε» ακόμα ένα Πρωτάθλημα θα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό να ζητήσει κάποιος να στραφούν τα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας στον νεαρό οδηγό της McLaren. Δικαιωματικά, όμως, ο Piastri έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ότι έστω κι ένα μικρό μέρος αυτού του τριημέρου στο Κατάρ, του ανήκει.

Κι είναι αυτή η παρουσία του Piastri τόσο σημαντική αλλά συνάμα κι αναγκαία για το σπορ. Διότι έρχεται ο πιτσιρικάς να «κουμπώσει» σε αυτή την ομάδα των νεαρών φερέλπιδων πιλότων που εδώ και μια τριετία έχουν εισβάλλει δυναμικά στις ζωές μας, προκειμένου να μας στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον είναι και… down under!

Ρίξτε μόνο μια ματιά στην κατάταξη του αγώνα του Κατάρ. Verstappen, Piastri, Norris, Russell, Leclerc, Ocon. Όλη η αφρόκρεμα της επόμενης δεκαετίας της Formula 1, σε… μισή γραμμή κειμένου. Και πόσοι άλλοι που για τον έναν ή τον άλλον λόγο έμειναν εκτός βαθμών. Ο Gasly, ο Albon, ο Tsunoda, ο Lawson, ακόμα και ο κάπως πιο… γερασμένος Carlos Sainz! Αλλά κι όλα τα ταλέντα που περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της Formula 1.

Έτσι είναι τα πράγματα. Διότι μπορεί ο Max φέτος να βγήκε… αυτοδύναμος και από την πρώτη Κυριακή, ωστόσο εφόσον οι συνθήκες ωριμάσουν, τα επόμενα χρόνια έχουμε να απολαύσουμε επικές μονομαχίες στις πίστες ανά τον κόσμο. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και δεν θα χάσουμε!