Formula 1 Μεξικό: Έγινε της… αποδοκιμασίας!


Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Και αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι του Teammate του, Swergio Perez. 

Για τον Verstappen αυτή η νίκη είχε ξεχωριστή σημασία. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την κατάρριψη ακόμα ενός ρεκόρ. Φυσικά αναφερόμαστε στις 16 επί συνόλου 19 αγώνων, τις οποίες πλέον έχει προσθέσει στο ενεργητικό του ο ο πιλότος της Red Bull. Και αυτός είναι ένας αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Η απάντηση του ίδιου του Verstappen στο ερώτημα που τέθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν αποστομωτική. «Ο στόχος μου είναι η 17η, η 18η , ίσως και η 19η νίκη σε μία σεζόν», είπε. Είναι ξεκάθαρο πώς για τον Ολλανδό τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από την απόλυτη κυριαρχία.

«Sky is the limit» λένε οι Αμερικάνοι. Ισχύει ξεκάθαρα και στην περίπτωση του Verstappen. Είναι παραπάνω από προφανές πως για τον Ολλανδό τα ρεκόρ είναι απλά… αριθμοί, οι οποίοι πρέπει να καταρρίπτονται.

Έχει καταφέρει να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και έπειτα από όχι καλές κατατακτήριες δοκιμές, ακόμα και αν χρειάζεται να εκκινήσει από τις πιο πίσω σειρές του grid, o Verstappen καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα τα οποία τον φέρνουν στην κορυφή.

Δείχνει να μην τον απασχολεί ούτε καν το γεγονός ότι αποδοκιμάζεται έντονα σε κάποιες πίστες. Όπως για παράδειγμα σε αυτήν της Πόλης του Μεξικού, εκεί όπου λατρεύεται ως ίνδαλμα ο Perez, όμως ο Verstappen αποτελεί κόκκινο πανί για τους θεατές. Ο λόγος είναι προφανής. Ο Ολλανδός είναι αυτός ο οποίος έχει καταφέρει να βάλει στη… σκιά του τον μεξικάνο πιλότο της Red Bull, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αρέσει στους συμπατριώτες του Perez.

Δεν είναι τυχαίο πως όποιος είναι αντίπαλος του Verstappen αποτελεί αντικείμενο λατρείας για τους μεξικανούς φιλάθλους. 30.000 θεατές στο Foro Sol αποδοκίμασαν τον Ολλανδό τρις παγκόσμιο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χειροκροτούσαν θερμά τον Lewis Hamilton.

Από τις αποδοκιμασίες των μεξικανών φιλάθλων δεν γλίτωσε φυσικά ούτε ο Leclerc. Λογικό, καθώς για τους fan του Perez, ο Leclerc ήταν αυτός ο οποίος… έβγαλε εκτός αγώνα το ίνδαλμά τους. Μάταια προσπαθούσε ο Μονεγάσκος να τους πείσει ότι ήταν ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό συμβάν. Και εδώ που τα λέμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μπορέσεις να πείσεις για τέτοια θέματα ανθρώπους, οι οποίοι λίγη σχέση έχουν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε την για ακόμα μία φορά εξαιρετική εμφάνιση του Hamilton. Μόλις μία εβδομάδα έπειτα από τον αποκλεισμό του από τα αποτελέσματα του Grand Prix του Όστιν, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε ότι η Mercedes έχει επανακάμψει. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως στα χέρια του Hamilton, αλλά και του Russell, η Mercedes μπορεί να επιτύχει αποτελέσματα τα οποία πριν από λίγες εβδομάδες φάνταζαν ως απίθανα.

Εννοείται πως ιδιαίτερα σχολεία πρέπει να γίνουν και για τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος έκανε εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε στο βάθρο. Μπορεί για δέκατη φορά στην καριέρα του να είδε τον Versdtappen να τον προσπερνά και να παίρνει τη νίκη σε έναν αγώνα στον οποίον ο Leclerc ήταν στην pole position, εντούτοις, δεδομένης της φετινής δυναμικής της Ferrari, το αποτέλεσμα στον αγώνα του Μεξικού δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί θετικό.

Όπως και η επική αντεπίθεση του Lando Norris στο δεύτερο μισό του αγώνα της Πόλης του Μεξικού, με τον  Βρετανό της McLaren να κάνει τη μία προσπέραση μετά την άλλη και να δικαιώνεται για τις επιλογές του.

Κι ασφαλώς, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα στο Mexico City, ήταν ο Daniel Ricciardo, ο οποίος απέδειξε με την μαχητικότητα και την εξαιρετική ταχύτητα του ότι όχι απλά έχει θέση στο grid της F1, αλλά δικαίως για πολλούς αποτελεί και τον εν δυνάμει αντικαταστάτη του Perez, στην περίπτωση που η Red Bull αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Μεξικανό.