Οι επαφές του Lewis Hamilton με τη Ferrari και η «επόμενη ημέρα» στο «στρατόπεδο» της «σκουντερία»


Ως «βόμβα» έσκασε στον κόσμο της Formula 1 η αποκάλυψη της «Daily Mail», σύμφωνα με την οποία ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, βρίσκεται εδώ και καιρό σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann!

Η βρετανική tabloid ανέφερε ότι ο Hamilton και ο Elkann συνομιλούν εδώ και καιρό, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές από το 2024 κι έπειτα. Άλλωστε το συμβόλαιο του Βρετανού με τη Mercedes ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023 και ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για τον Hamilton, προκειμένου να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Hamilton εδώ και αρκετούς μήνες είχε αφήσει ξεκάθαρα να φανεί πως δεν σκοπεύει να μείνει… για μια ζωή στη Mercedes, βλέποντας πως η βρετανική ομάδα αδυνατεί να του προσφέρει ένα μονοθέσιο ικανό να τον οδηγήσει στον πολυπόθητο όγδοο τίτλο στην καριέρα του.

Κατά το παρελθόν, ο Hamilton ουκ ολίγες φορές είχε δηλώσει πως για κάθε πιλότο αποτελεί ένα μεγάλο «όνειρο» να μπορέσει κάποια στιγμή στην καριέρα του να οδηγήσει ένα κόκκινο μονοθέσιο της ιστορικότερης ομάδας της Formula 1. Και φαίνεται πως ίσως οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ.

Πόσο «εύκολη», όμως, είναι η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου; Ίσως αυτή τη στιγμή να είναι πιο εύκολη από ποτέ. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο Hamilton πλησιάζει προς το τέλος της καριέρας του, καθώς φαίνεται πως μέσα στα χρόνια θα αποχαιρετήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Βεβαίως, υπάρχουν και περιπτώσεις οδηγών όπως π.χ. ο Fernando Alonso, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Όμως είναι εξαιρέσεις κι όχι κανόνας.

Ο Hamilton στις αρχές του 2024 θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του. Η Ferrari μόνον αδιάφορο δεν τον αφήνει. Άλλωστε και το ίνδαλμά του, ο Ayrton Senna, είχε αποφασίσει να οδηγήσει για λογαριασμό της «σκουντερία» το 1995, όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θεωρεί, λοιπόν, πως μια τέτοια συνεργασία μπορεί να έχει αμφίπλευρες ωφέλειες.

Η Ferrari θα ήθελε να είναι αυτή που θα γράψει το όνομά της σε ακόμα μια χρυσή σελίδα της ιστορίας του σπορ, ούσα η ομάδα που θα δώσει στον Hamilton την ευκαιρία να γίνει «οκτάκις» Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του «αγαπημένου παιδιού» του Μαρανέλο, Michael Schumacher.

Τι θα γίνει, όμως, στο εσωτερικό της Ferrari, στην περίπτωση που αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα; Με τη «σκουντερία» να βρίσκεται ήδη σε επαφές με τον Charles Leclerc αναφορικά με την επέκταση της μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασίας, πιο πιθανό φαντάζει το αποχωρήσει στο τέλος του 2023 ο Carlos Sainz.

Υπήρξε και κάποια φημολογία που ήθελε τον Leclerc να αποχωρεί στην περίπτωση έλευσης του Hamilton στο Μαρανέλο, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η Ferrari δεν θα άφηνε σε καμία περίπτωση τον Μονεγάσκο να φύγει, ειδικά από τη στιγμή που δεδομένα θα αποτελέσει «στόχο» των άμεσων αντιπάλων της, όπως η Mercedes.

Κομβικής σημασίας για την όλη υπόθεση είναι το προσεχές αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Η Mercedes έχει ανακοινώσει πως στο Μονακό θα φέρει ένα μεγάλο «πακέτο» αναβαθμίσεων, με πάτωμα, αεροδυναμικά βοηθήματα και εμπρόσθια ανάρτηση. Εάν αυτές οι αναβαθμίσεις αποδειχθούν λειτουργικές και το μονοθέσιο βελτιώσει τη συμπεριφορά και την απόδοσή του, ίσως ο Hamilton πεισθεί πως κάτι καλό ξημερώνει στην νυν ομάδα του.

Εάν δεν αποδώσουν, τότε ίσως το έδαφος για τη Ferrari να γίνει πιο πρόσφορο. Άλλωστε στο Μαρανέλο είναι αποφασισμένοι να… τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, προσφέροντας στον Hamilton συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων λιρών ετησίως!