GP Μ. Βρετανίας - FP1 & FP2: "Κυνηγώντας" τον Iannone


Η ιστορική πίστα του Silverstone φιλοξενεί το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου τον 12ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των MotoGP.

  • 2/9/2016

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, όπου Maverick Vinales (suzuki) και Andrea Iannone (Ducati) σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους.

Στο πρωϊνό session ταχύτερος ήταν ο Ισπανός αναβάτης με χρόνο 2'02.483, ενώ στο απογευματινό, ο νικητής του αυστριακού GP βελτίωσε κατά ένα δευτερόλεπτο την επίδοση "γράφοντας" 2'01.421. Αυτός ήταν συνολικά και ο καλύτερος χρόνος της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 & FP2

O Vinales ήταν δεύτερος, τρία δέκατα πιο αργός, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Cal Crutchlow που προέρχεται από την εντυπωσιακή του νίκη στο Brno.

Ο Βρετανός αναβάτης της LCR Honda "παίζει" εντός έδρας και θέλει όσο τίποτα ένα καλό αποτέλεσμα μπροστά στους συμπατριώτες του. Αν τον βοηθήσει ο καιρός τότε είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Άλλωστε, όπως έχει δείξει, στο βρεγμένο είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες του γκριντ.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε ο Jorge Lorenzo που θέλει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την απογοητευτική εμφάνιση στον αγώνα της Τσεχίας. Πέμπτος ήταν ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Marc Marquez, ο οποίος το πρωί είχε ανώδυνη πτώση, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi που πέρσι έφυγε νικητής από το Silverstone. 

O Andrea Dovizioso που αγωνίζεται με πρόβλημα στο δεξί γόνατο μετά την πτώση που είχε στο Misano κατά τη διάρκεια δοκιμών, βρέθηκε πολύ κοντά τους, ωστόσο σε σχέση με τον ομόσταβλό του (Iannone) ήταν αρκετά πιο αργός (+0.846). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Aleix Espargaro (Suzuki), Dani Pedrosa (Honda) και Scott Redding (Pramac Ducati). 

Εκτός αγώνα έχει τεθεί λόγω τραυματισμού ο Bradley Smith (Yamaha Tech 3), με τον Alex Lowes να παίρνει τον αντικαθιστά.

Και τα δύο 45λεπτα sessions διεξήχθησαν σε στεγνό οδόστρωμα παρά την έντονη συννεφιά που επικρατούσε κυρίως το απόγευμα.

 

British Grand Prix @ TV

Σάββατο 3/9

MotoGP FP3: 11:55 - 12:40GR (OTE Sport 7 HD)
MotoGP FP4: 15:30 - 16:00GR (OTE Sport 7 HD)
MotoGP Q1: 16:10 - 16:25GR (OTE Sport 7 HD)
MotoGP Q2: 16:35 - 16:50GR (OTE Sport 7 HD)

Κυριακή 4/9

Moto3 RACE: 14:30GR (OTE Sport 7 HD)
Moto2 RACE: 16:00GR (OTE Sport 7 HD)
MotoGP RACE: 17:30GR (OTE Sport 7 HD)