GP Sachsenring - QP: Marquez, Barbera και Rossi


Με τον Marquez να είναι αλάνθαστος στις κατατακτήριες στο Sachsenring, ο Ισπανός πήρε την 4η συνεχόμενη pole στη μεγάλη κατηγορία και άφησε πίσω του τον εκπληκτικό Barbera και τον Rossi που συμπληρώνουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης για το GP Γερμανίας του 2016. 

  • 16/7/2016

Καταστροφικές ήταν οι κατατακτήριες για τον Lorenzo, καθώς είχε μία πτώση στην στροφή 8 στο Q1 και άλλη μία στο Q2 στην πρώτη στροφή. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Ισπανός της Yamaha είναι καλά, αλλά κατάφερε μόλις σε δύο μέρες να συμπληρώσει τρεις πτώσεις στο Sachsenring κάτι που ο Lorenzo συνήθως δεν κάνει ούτε μέσα σε ολόκληρη σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι η ψυχολογία του Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) είναι στο ναδίρ καθώς στον τελευταίο του γρήγορο γύρο στο Q1 είχε μία μεγάλη πτώση στη 8η στροφή και έτσι μετά βίας πέρασε στο Q2 καταγράφοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην συγκεκριμένη διαδικασία πίσω από τον Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich). Στο Q1 πήρε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα αλλά και πάλι δεν έδειχνε να... πατάει γερά στους τροχούς του. Έτσι λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας είχε και πάλι πτώση στην πρώτη στροφή αυτήν τη φορά και έτσι βρέθηκε και πάλι εκτός δεκάδας και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 11η θέση.

Οι περισσότεροι αναβάτες το Σάββατο πέντε λεπτά πριν τελειώσει το Q1 στο Sachsenring επέλεξαν να κάνουν δύο προσπάθειες για την pole. Ο «Βασιλιάς του Sachsenring» κατάφερε προς το παρόν να παραμείνει στο θρόνο του, καθώς ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) σταμάτησε το χρονόμετρο στο  1:21.160 και κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες για το MotoGP Γερμανίας. Αυτή ήταν η 62η pole στην καριέρα του και 34η στην μεγάλη κατηγορία με τον εκπληκτικό Ισπανό να έχει ξεκινήσει από την πρώτη θέση στους περισσότερους από τους μισούς αγώνες του στην μεγάλη κατηγορία!

Ο Marquez θα προσπαθήσει να διατηρήσει την εξαιρετική του παράδοση στη μεγάλη κατηγορία στο Sachsenring, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει από την pole στη γερμανική πίστα και έχει κερδίσει και τον αγώνα της Κυριακής, ενώ ταυτόχρονα έχει σπάσει και τα ρεκόρ ταχύτερου γύρο με το τελευταίο του να το πραγματοποιεί το 2015. Το εκπληκτικό βεβαίως σερί του «Βασιλιά» έχει ξεκινήσει και από τις μικρότερες κατηγορίες, καθώς ο Marquez δεν έχει εκθρονιστεί ακόμα από το υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, από όταν νίκησε για πρώτη φορά στο Sachsenring πίσω στο 2010!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ SACHSENRING

 

Η μεγάλη έκπληξη...

...στην γερμανική πίστα όμως ήρθε από τον εκπληκτικό Hector Barbera (Avintia Racing), με τον συμπατριώτη του Marquez να καταγράφει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες και να ξεκινάει τον αυριανό αγώνα δίπλα στο Marc στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Αυτό ήταν και το πρώτο του «came back» έπειτα από το 2012 στο Ιταλικό GP, με μία Ducati σε εκείνον τον αγώνα. Δεν ήταν τότε μόνο ο ταχύτερος αναβάτης σε ανεξάρτητη ομάδα, αλλά και η πρώτη Ducati και η μόνη μάλιστα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Η 2η θέση βεβαίως που πέτυχε σήμερα είναι η καλύτερη σε κατατακτήριες που έχει πετύχει στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία.  

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) κατάφερε τελικά να βρεθεί στην πρώτη σειρά για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα, αλλά ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον χρόνο του Marquez. Ο «Doctor» θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένος με την 3η θέση καθώς η στρατηγική του στις κατατακτήριες δεν ήταν και πολύ καλή και έτσι στη δεύτερη γρήγορη προσπάθειά του έπεσε σε κίνηση στην πίστα και δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να κάνει κάτι καλύτερο στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια. Βεβαίως ο ρυθμός του Rossi φαίνεται αρκετά καλός για τον αυριανό αγώνα και μάλλον θα μπορέσει να βρίσκεται κοντά στον Marquez, ενώ σίγουρα ελπίζει να σταματήσει εδώ την κυριαρχία της Honda στην πίστα. 

Έχοντας κάνει τον ίδιο χρόνο με τον Rossi, ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich) θα είναι πρώτος στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τον Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) να βρίσκεται δίπλα του. 

Οι Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar), Andrea Dovizioso (Ducati Team), Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar), Andrea Iannone (Ducati Team) και Dani Pedrosa (Ducati Team) συμπληρώνουν το «top ten».

Ο Andrea Iannone (Ducati Team) που ήταν πολύ γρήγορος στις ελεύθερες δοκιμές είχε και αυτός πτώση στην στροφή 1 πέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε το Q2 και ενώ βρισκόταν στο δεύτερο γρήγορο γύρο του. Το ατύχημα ήταν μικρό και ο Ιταλός δεν έπαθε τίποτα, αλλά έχασε πολύ χρόνο μέχρι να γυρίσει στο γκαράζ της ομάδας του και να πάρει την δεύτερη μοτοσυκλέτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ SACHSENRING