Η μεγαλύτερη μάχη του Nicky Hayden [video]


Κρίσιμες ώρες για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2006 στα MotoGP που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο την ώρα που έκανε προπόνηση με ποδήλατο. 

  • 18/5/2017

ΦΩΤΟ: HONDA

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Bufalini της Cesena (Ιταλία) νοσηλεύεται ο Nicky Hayden μετά το ατύχημα που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης και ενώ έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του. 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα MotoGP το 2006 συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας Peugeot στη διαδρομή Riccione-Tavoleto.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με τον 35χρονο αναβάτη να χτυπά στο παρμπρίζ και εν συνεχεία στην οροφή του αυτοκινήτου. Το ποδήλατό του όπως μπορείτε να δείτε και στο video διαλύθηκε. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Ο άτυχος αναβάτης φέρει τραύματα στο θώρακα και στο κεφάλι. Αρχικά μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο του Rimini και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Bufalini της Cesena.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, «ο Nicky Hayden νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση. Λόγω των τραυματισμών του δεν ήταν δυνατόν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Hayden αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα της Honda.

Από την ώρα που έγινε γνωστό το σοβαρό τροχαίο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) έχουν κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης στο "Kentucky Kid", με πρώην και νυν συναδέλφους του, αλλά και αθλητές από το ευρύτερο φάσμα των motorsports και όχι μόνο, εύχονται ταχεία ανάρρωση στον Hayden.

Αν θέλετε και εσείς να στείλετε τη θετική σας ενέργεια στον Αμερικανό αναβάτη μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το hashtag #GoNicky.