Με την Motul στο γερμανικό MotoGP


Παρακολουθήσαμε από κοντά τον Marquez να κερδίζει για έβδομη συνεχή χρονιά στο Sachsenring.

  • 22/7/2016

Το γερμανικό MotoGP που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17/7 στην ιστορική πίστα του Sachsenring επεφύλαξε εκπλήξεις για την ομάδα της Yamaha αλλά και μια ανέλπιστη νίκη για τον Marquez της Honda.

Ο άστατος καιρός έπαιξε τον δικό του ρόλο τόσο στην έκβαση των δοκιμαστικών όσο και στον ίδιο τον αγώνα θέτοντας τις ομάδες σε επιφυλακή στην μάχη των επιλογών σε ελαστικά. 

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΡΑΪΣΗΣ

Προσκεκλημένοι της Motul που υποστηρίζει εδώ και χρόνια διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρεθήκαμε το 3ήμερο στο Sachsenring για να πάρουμε μια γεύση από αυτό το ωραίο πανηγύρι που στήνεται σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP.

Είναι γεγονός πως πολλές εταιρείες λιπαντικών υποστηρίζουν με χορηγίες το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών στον πλανήτη, ενέργεια που βοηθά τις ομάδες και το άθλημα γενικότερα.

Η Motul υποστηρίζει την ομάδα της Suzuki Ecstar με αναβάτες τους Maverick Vinales και Aleix Espargaro καθώς και της Monster Yamaha Tech 3 με τους Brandley Smith και Pol Espargaro που πέρασαν αρκετό χρόνο υπογράφοντας αυτόγραφα, αφίσες και καπέλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ PADDOCK GIRLS ΤΟΥ SACHSENRING

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Lorenzo δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα ενώ ο Rossi αγνοώντας τις υποδείξεις της ομάδας του, τα θαλάσσωσε χάνοντας μια θέση στο βάθρο. Αντίθετα ο Marquez που στους πρώτους γύρους βρισκόταν πίσω και είχε και μια έξοδο χάνοντας χρόνο, μπήκε νωρίς για να αλλάξει μοτοσυκλέτα με σλικ ελαστικά. Μια επιλογή που του… βγήκε, καθώς η πίστα άρχισε να στεγνώνει και οι υπόλοιποι συνέχιζαν με βρόχινα ελαστικά.

Ο Dovizioso με την Ducati σίγουρα θα ήθελε κάτι καλύτερο όμως υπό τις συνθήκες που επικράτησαν και την εξέλιξη του αγώνα, η 3η θέση ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να λάβει.

Όσο για τον Crutchlow με την δορυφορική Honda που βρέθηκε στην 2η θέση, μόνο αναπάντεχη δεν ήταν αυτή η κατάταξη καθώς σε όλο τον αγώνα είχε πολύ καλό ρυθμό.