Videos από την εκπληκτική νίκη του Cratchlow στο Brno!


Έπειτα από έναν εκπληκτικό αγώνα στο Brno ο Cal Crutchlow πήρε την πρώτη του νίκη στα MotoGP!

  • 22/8/2016

Πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια από τότε που είχε να ακουστεί ο βρετανικός ύμνος στα MotoGP! Κι όμως ο εκπληκτικός στο Brno της Τσεχίας Cal Crutchlow κατάφερε με τη σωστή επιλογή ελαστικών που έκανε στη βρεγμένη πίστα να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Με τους περισσότερους αναβάτες να έχουν επιλέξει τα μαλακά βρόχινα της Michelin, η επιλογή του Βρετανού της LCR Honda με τη σκληρή γόμα εμπρός και πίσω ήταν τελικά αυτό που λέμε... όλα τα λεφτά! Ο Crutchlow έτσι, από την 15η θέση, με έναν εξαιρετικό και αλάνθαστο αγώνα πέρασε όσους αναβάτες βρήκε μπροστά του όταν έπεσε η απόδοση των μαλακών ελαστικών και είδε τελικά πρώτος την καρό σημαία στο Brno και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 10 βάθρα.

Σωστή ήταν και η επιλογή του «Doctor» που ενώ είχε επιλέξει μαλακό ελαστικό εμπρός στον πίσω τροχό της Yamaha φορούσε το σκληρό ελαστικό της Michelin. Έτσι ο Valentino Rossi τερμάτισε στην 2η θέση με μία εξαιρετική επίθεση στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marc Marquez με την Honda, ενώ μετά από αυτό του το αποτέλεσμα ο Rossi είναι πλέον στην 2η θέση για τη μάχη του τίτλου 6 βαθμούς μπροστά από τον Lorenzo (τερμάτισε στην 13η θέση ο Ισπανός της Yamaha καθώς άλλαξε μοτοσυκλέτα για να περάσει σε σλικ ελαστικά αλλά έκανε τελικά λάθος και ξαναμπήκε στα pit για να πάρει πάλι αυτήν με τα βρόχινα). Ο Rossi μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Marquez στους 53.