Επίσημο: Το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο στην Ευρώπη είναι ελληνικό! (video)


Ο βελτιωτής από τη Θεσσαλονίκη Πέτρος Ταξόπουλος και η ομάδα του, RTMG Perfomance, «έσπασαν» τα χρονόμετρα στην πίστα Santa Pod και έβαλαν την υπογραφή τους σε μια μεγάλη επιτυχία. Δείτε πώς... απογειώθηκε το Seat Ibiza.

  • ΦΩΤΟ: EUROPEAN FWD/ FACEBOOK
  • 26/5/2023

Η ελληνική σημαία κυμάτισε τις προηγούμενες ώρες στην πίστα Santa Pod Raceway της Βρετανίας αφού o βελτιωτής από τη Θεσσαλονίκη Πέτρος Ταξόπουλος και η ομάδα του RTMG Perfomance κατάφεραν να βάλουν την υπογραφή τους στο ρεκόρ του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου dragster στην Ευρώπη.

Το ρεκόρ σημειώθηκε με ένα Seat Ibiza πάνω στο οποίο η RTMG Perfomance δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια. Το αυτοκίνητο κάλυψε το 400άρι σε χρόνο 7,863 sec ενώ η ταχύτητα εξόδου του ήταν τα 296,6 km/h.

Πριν έρθει το ρεκόρ, το «ελληνικό» Seat Ibiza είχε... δείξει τα δόντια του με ένα πέρασμα των 8,078 sec που το ανέβασε στη δεύτερη θέση της Ευρώπης στα FWD. Λίγο μετά κατάφερε να ρίξει τον χρόνο κάτω από 8 sec. και έτσι σκαρφάλωσε στην κορυφή!

Φυσικά πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού που βάζει στον ευρωπαϊκό χάρτη τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή μπαίνουν οι βάσεις ώστε ο Πέτρος Ταξόπουλος και η ομάδα του να κάνουν το αμέσως επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ FWD.