2017 Audi RS Q8 Concept: Κτήνος 605 ίππων!


Η Audi πετάει το γάντι στα super sport SUV με το RS Q8 που κάνει το 0-100km/h κάτω από 5 sec και αναπτύσει τελική στα 300 km/h.

  • 12/2/2017

Με το Q8 η Audi έδειξε τις διαθέσεις για τη δημιουργία της ναυαρχίδας των SUV μοντέλων της, το οποίο και παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στην πρόσφατη έκθεση του Detroit.

Στην Audi αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παρακάτω και να ετοιμάσουν, κατά την προσφιλή τακτική τους και την RS έκδοση του Q8 η οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Από τις μέρχι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το RS Q8 σε σχέση με την απλή έκδοση θα έχει εξελιγμένη ανάρτηση από την quattro GmbH και θα τροφοδοτείται από τον κορυφαίο V8 4.0 lt της Audi που θα αποδίδει 605 ίππους.

Εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο το RS Q8 θα είναι ισχυρότερο από τους βασικούς ανταγωνιστές του που δεν είναι άλλοι από την Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé των 585 ίππων και την BMW X6 M απόδοσης 575 ίππων.

Το θηριώδες SUV της Audi (βασίζεται στο πλαίσιο MLB και έχει μήκος 5.020 mm, πλάτος 2.040 mm και ύψος 1.700 mm) ενσωματώνει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση (quattro) με τρίαδιαφορικά. Μάλιστα το πίσω διαφορικό έχει λειτοτργία Sport κατανέμοντας ενεργά τη ροπή στους δύο πίσω τροχούς, προκειμένου το Torque Vectoring να έχει την καλύτερη δυνατή λειτουργία και να αποφεύγεται το φαινόμενο της υποστροφής.
Όσο για τις επιδόσεις, η διαδικασία της επιτάχυνσης (0-100 km/h) θα πραγματοποιείται σε λιγότερα από 5 sec με την τελική να αγγίζει τα 300 km/h.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Audi αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για το RS Q8.