2017 SEAT Leon: Αυτές είναι οι αλλαγές!


Με τιμές που ξεκινούν από €13.545 είναι διαθέσιμο το ανανεωμένο SEAT Leon στην ελληνική αγορά. Νέες τεχνολογίες, αλλά και κινητήρας 1.6 TDI 115ps.

  • 13/3/2017

Το ισπανικό αυτοκίνητο έχει επιδεχθεί σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες και το καθιστούν ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά στη μικρομεσαία κατηγορία.

«Με το νέο SEAT Leon θέλουμε να συνεχίσουμε την ιστορία της επιτυχίας του πιο εμβληματικού μοντέλου της SEAT, με την ενσωμάτωση περισσότερης τεχνολογίας στα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και φυσικά στη συνδεσιμότητα», δήλωσε σχετικά ο Vice-President R&D, Dr. Matthias Rabe.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιραία το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας: άνεση, τεχνολογία, ποιότητα, σχεδίαση, δυναμισμό, λειτουργικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική προεξοφλούν την τοποθέτηση του νέου Leon ως μία από τις πληρέστερες επιλογές της κατηγορίας C.

 

Έντονη σχεδίαση

Αν και δίχως αμφιβολία, ένας από τους κύριους λόγους επιτυχίας του Leon είναι η σχεδίαση του, στο νέο μοντέλο έχουν γίνει ορισμένες μικρές αισθητικές αλλαγές. Σύμφωνα με τον SEAT Design director Alejandro Mesonero Romanos, «το Leon είναι ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει δραστικά η εικόνα του παρά μόνο να ενισχυθεί και να ανανεωθεί».

Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές γραμμές ανανεώνονται και γίνονται πιο έντονες και κοφτερές εμπρός και πίσω, έτσι ώστε το μοντέλο να αποκτήσει μια πιο συμπαγή εικόνα. Ο νέος προφυλακτήρας ενισχύει με τη σειρά του το μέγεθος του αυτοκινήτου παράλληλα με την αύξηση του μήκους της χρωμιωμένης μάσκας κατά 40cm, χαρακτηριστικό  που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερης κατηγορίας οχήματα.

Εσωτερικά, η ποιοτική ανανέωση του Leon περιλαμβάνει την υιοθέτηση ηλεκτρικού χειρόφρενου καθώς και φωτισμό καμπίνας LED, η ένταση του οποίου ρυθμίζεται από την, επίσης νέα, οθόνη αφής 8 ιντσών.

Αξίζει να αναφερθεί η βελτίωση των εξωτερικών προβολέων, ειδικά στις εκδόσεις με φώτα Full-LED, τεχνολογία που ανταποκρίνονται ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Η τεχνολογία LED έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά και στα φώτα ομίχλης του νέου Leon.

 

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τεχνολογία συνδεσιμότητας

Ακολουθώντας το Ateca με την απίστευτη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, τώρα είναι η σειρά του νέου Leon να εξοπλιστεί με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, το Traffic Jam Assist λειτουργεί σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και την κάνει πιο υποφερτή για τον οδηγό. Χάρη στη συνδυαστική λειτουργία του Lane Assist και ACC, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και μικρές ταχύτητες κίνησης, το νέο Leon επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα μέσα στα όρια του συστήματος. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες μέχρι 60km, το σύστημα παρέχει υποστήριξη διατήρησης ταχύτητας και υποβοήθηση λωρίδας.

Μία ακόμη πρόσθετη λειτουργία είναι το ελεγχόμενο από ραντάρ Adaptive Cruise Control που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ενώ φρενάρει απότομα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μέσα σε συγκεκριμένα όρια ταχύτητας. Το Pedestrian Protection System αναγνωρίζει τα οχήματα και τους πεζούς και επιβεβαιώνει το γεγονός πως για την SEAT η ασφάλεια τους αποτελεί πάντα παράγοντα ύψιστης σημασίας τόσο μέσα στη πόλη όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Το νέο SEAT Leon προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο συνδεσιμότητας με την τελευταία γενιά Easy Connect Infotainment system, το SEAT Full Link και το αποκλειστικό SEAT ConnectApp με αναγνώριση φωνής. Το Media System Plus, διαθέτει πλέον οθόνη 8 ιντσών και είναι το highlight των νέων συστημάτων infotainment. Το νέο Leon διαθέτει για πρώτη φορά το Connectivity Box στη κεντρική κονσόλα που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphone ενώ εξοπλίζεται και με ενισχυτή σήματος GSM.

 

Νέα έκδοση XCELLENCE

Το νέο Leon διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Τη βασική έκδοση Reference, την γνωστή σε όλους Style και  την πιο σπορ σειρά FR. Το νέο highlight είναι η έκδοση XCELLENCE, με πιο πολυτελή προσανατολισμό. Διαθέτει διακριτική ταπετσαρία, εκτεταμένα διακοσμητικά στοιχεία και φωτισμό καμπίνας multi-color. Εξωτερικά το νέο SEAT Leon ξεχωρίζει με την εμπρόσθια μάσκα με διακοσμητικά χρωμίου, τους νέους προφυλακτήρες, το νέο χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων και τους πίσω δείκτες LED. Εσωτερικά διακοσμείται με φιλέτο αλουμινίου με το λογότυπο XCELLENCE στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών, LED πακέτο εσωτερικού φωτισμού και Keyless Entry System.

 

Κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Leon ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών και περιλαμβάνει εκδόσεις diesel, βενζίνης και CNG.

Η γκάμα κινητήρων πετρελαίου περιλαμβάνει τον αναβαθμισμένο  1.6 TDI που πλέον αποδίδει 115 PS ενώ οι πετρελαιοκινητήρες ξεκινούν από τον 1.6 TDI 90hp και φτάνουν έως τον κορυφαίο 2.0 TDI 184hp.

Στους κινητήρες βενζίνης το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 86 έως 300hp για την έκδοση Cupra. O γνωστός τρικύλινδρος 1.0lt TSI 115hp, προσφέρεται πλέον στην τελευταία του εκδοχή και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, η γκάμα περιλαμβάνει 5-τάχυτα ή 6-τάχυτα χειροκίνητα κιβώτια καθώς και το κορυφαίο, διπλού συμπλέκτη DSG με έξι ή επτά ταχύτητες.

 

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου ξεκινούν από τα €13.545 (Leon SC 1.2 TSI 86hp Reference), ενώ ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα βασικών τιμών για την γκάμα του 5θ Leon:

1.0 ΤSI 115hp Reference: €15.345

1.4 TSI 125hp Style: €17.000

1.4 TSI ACT 150hp Xcellence: €18.845

1.8 TSI 180hp FR: €19.450

1.6 ΤDI 115hp Reference: €16.150

2.0 TDI 150hp Xcellence: €20.245

2.0 TDI 184hp FR: €21.645