Abarth 695 XSR Yamaha: Το ανατρεπτικό μικρό και στην Ελλάδα!


Αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Abarth και την Yamaha είναι η νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση Abarth 695 XSR Yamaha, που προσφέρεται, κατόπιν παραγγελίας.

  • 28/5/2017

«Βροχή» από νέες εκδόσεις για το Abarth 500. Το μοντέλο Abarth 695 XSR Yamaha γεφυρώνει δύο φαινομενικά αταίριαστους κόσμους: αυτόν των τεσσάρων τροχών κι αυτόν των μοτοσυκλετών σε ένα ιδιαίτερα σπορ πακέτο. Διατίθεται αποκλειστικά σε γκρι Pista χρώμα και θα παραχθεί σε μόλις 695 μονάδες για το κάθε μοντέλο.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό του Abarth 695 XSR Yamaha με τη δίτροχη Yamaha είναι η εκτεταμένη χρήση ανθροκονημάτων. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται επίσης την εξάτμιση Akrapovič με διπλή απόληξη εξάτμισης από ανθρακόνημα που χρησιμοποιείται και στα Motorsport και αναδεικνύει την προσωπικότητα, τον ήχο και τις επιδόσεις των δύο οχημάτων. Η ειδική έκδοση 695 XSR Yamaha εξοπλίζεται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet 165PS με τουρμπίνα Garrett GT 1446, φίλτρο αέρα BMC παρουσιάζοντας τις ίδιες επιδόσεις με την αντίστοιχη έκδοση Turismo (230Nm μέγιστη ροπή, 218 km/h μέγιστη ταχύτητα, επιτάχυνση 0-100 km/h στα 7,3 δευτερόλεπτα, και αναλογία βάρους ισχύος 6,3 Kg/PS) ενώ «φορά» πίσω αμορτισέρ Koni FSD και διάτρητους και αεριζόμενους εμπρός δίσκους.

Υπερπλήρης είναι ο βασικός εξοπλισμός του συλλεκτικού αυτού Abarth 695 XSR Yamaha, στον οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, Sport προφυλακτήρες με μαύρο ματ πλαστικό, Κιτ εμφάνισης με κόκκινες δαγκάνες φρένων, κόκκινες λεπτομέρειες στους εμπρός πίσω προφυλακτήρες και κόκκινα πλευρικά αυτοκόλλητα Abarth. Επίσης εξωτερικά καλύμματα καθρεφτών από ανθρακονήματα, μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου 17’’ Supersport, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω αεροτομή. Και βέβαια ABS, ASR, MSR, Hill Holder, 7 αερόσακοι και TTC (Torque Transfer Control). Στο εσωτερικό υπάρχει Γκρι ματ ταμπλό, δερμάτινο flat-bottom τιμόνι με λεπτομέρειες Αlcantara και ανθρακόνημα, σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 7’’, Bluetooth, USB, AUX, Audio Streaming και χειριστήρια ελέγχου στο τιμόνι πίνακας ενδείξεων και οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7’’, Alcantara κάλυμμα πίνακα ενδείξεων και οργάνων, κουμπί οδήγησης Sport. Στην ελληνική αγορά το Abarth 695 Yamaha XSR προσφέρεται στην τιμή των 25.500 ευρώ.