Alfa Romeo Stelvio: Αυτό είναι το ιταλικό sportive SUV! (video)


Το πολυαναμενόμενο SUV της Alfa Romeo με το όνομα Stelvio προς τιμήν του διάσημου ορεινού περάσματος στις ιταλικές Άλπεις, «προσγειώθηκε» επίσημα σήμερα στο Auto Show του Los Angeles.

  • 16/11/2016

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (Giorgio) με την Giulia και φορά τον ίδιο κινητήρα (2,9 λίτρων V6 με διπλό turbo) με την Giulia Quadrifoglio.

Αποδίδει 503 ίππους και μπορεί να φέρει το αυτοκίνητο στα 100 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 284 km/h. Ιδιαίτερα ξεχωριστό καθιστούν το Stelvio το σύστημα τετρακίνησης που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 60% της ροπής στον εμπρός άξονα,και το οχτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων χάρη στο οποίο η αλλαγή των σχέσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 280 ίππων.

Επίσης διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα του νέου SUV είναι το Chassis Domain Controller and DNA, σύστημα οδήγησης που επιτρέπει στο Stelvio να ρυθμίζει, ανάλογα με την περίσταση, πόση δύναμη πρέπει να λαμβάνει κάθε τροχός. Άλλες τρεις επιλογές ρύθμισης της οδήγησης είναι διαθέσιμες: Natural, Dynamic και Advanced Efficiency. Η έκδοση Quadrifoglio διαθέτει, όπως είναι φυσικό, μια επιπλέον ρύθμιση, την Race.

Oπτικά το Stelvio είναι αυτό που περιμέναμε από την Alfa Romeo. Δανείζεται αρκετά στοιχεία από την Giulia: για παράδειγμα το εμπρός μέρος διαθέτει παρόμοια «χυτά» φωτιστικά σώματα, το γνωστό τριγωνικό πλέγμα της μάρκας και μια σειρά από μεγάλους αεραγωγούς.

Σε αντίθεση με την Giulia, το Stelvio Quadrifoglio διαθέτει μια σειρά από εξαγωγές αέρα στο καπό ενώ βασικά σημεία του σχεδιαστικού μέρους αποτελούν οι διευρυμένοι εμπρός και πίσω θόλοι των τροχών, η αεροτομή στην οροφή και οι απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η 6,5 ιντσών οθόνη αφής (προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και μία 8,8 ιντσών) και το ηχοσύστημα 14 ηχείων από την Harman Kardon. Ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cruise control, blind spot monitoring, forward collision warning και lane departure warning.

Το νέο μοντέλο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να φτάσει στα μέσα του 2017.

Video - Alfa Romeo Stelvio