Από 50.500€ το 2017 Audi Q5


Με νέας γενιάς quattro, για πρώτη φορά με προηγμένη αερανάρτηση και έλεγχο απόσβεσης και Virtual cockpit, έφτασε στην ελληνική αγορά.

  • 3/2/2017

Η δεύτερη γενιά του Audi Q5 φτάνει αυτόν το Φεβρουάριο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από 50.500 Ευρώ.

Το νέο Q5 υιοθετεί πολλές από τις καινοτομίες τoυ Q7, όπως το νέο σύστημα μετάδοσης quattro με τεχνολογία ultra, την αερανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης και τα συστήματα πολυμέσων και υποβοήθησης του οδηγού.

Στη χώρα μας λανσάρεται με τρεις κινητήρες, δύο TDI και έναν TFSI. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί έως και 27 ίππους, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσής τους - ειδικά στις εκδόσεις των 150 ίππων και των 190 ίππων του 2.0 TDI. Ο 2.0 TFSI που έχει εξελιχθεί περαιτέρω αποδίδει 252 ίππους, καταναλώνει 6,8 λίτρα βενζίνης στα 100 km και εκπέμπει αντίστοιχα μόλις 154 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το σύστημα μετάδοσης έχει εξελιχθεί από την αρχή, κάτι που ισχύει και για το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, το S-Tronic των 7 σχέσεων και το Tiptronic των 8 σχέσεων. Τα αυτόματα κιβώτια ενσωματώνουν, για χάρη της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου, μια λειτουργία ελεύθερης κίνησης των τροχών και ο οδηγός τα ελέγχει είτε μέσω του επιλογέα είτε μέσω των paddles στο τιμόνι.

Η τετρακίνηση quattro με τεχνολογία ultra απεμπλέκει αυτόματα τη μετάδοση στον πίσω άξονα όταν αυτή δεν χρειάζεται, ενώ όταν απαιτείται η εμπλοκή του, λειτουργεί προβλέποντας την ανάγκη για επιπλέον πρόσφυση. Στην οδική συμπεριφορά, παράλληλα, συμβάλλει η καινούργια ανάρτηση  πέντε συνδέσμων, καθώς και η νέα ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους δύο επιλογές ελατηρίων και αμορτισέρ σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής πνευματικής ανάρτησης. Η ανάρτηση με έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ προσφέρει μεγάλο εύρος ρυθμίσεων μεταξύ άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς, με τον οδηγό να τις επιλέγει μέσω του Audi drive select. 

Επιπρόσθετα με τον έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ η νέα, ενεργή πνευματική ανάρτηση έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος του αυτοκινήτου σε πέντε στάδια. Στο Audi Q5 3.0 TDI τα δύο αυτά συστήματα και το σπορ διαφορικό συνδυάζονται σε μια νέα κεντρική μονάδα ελέγχου της ανάρτησης. 

Στο στάνταρ σύστημα, το Audi drive select, που έχει πρόσβαση σε διάφορες μονάδες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ συνολικά 7 προγραμμάτων οδήγησης. Τα δύο νέα προγράμματα lift/offroad και allroad τονίζουν τον off road χαρακτήρα του Audi Q5.