Αποκαλύφθηκε το Hypercar της Red Bull - Aston Martin


Αποκαλύφτηκε σε «κρυφή» εκδήλωση το πολυαναμενόμενο Hypercar της Aston Martin και Red Bull.

  • 17/6/2016

Αποκαλύφτηκε σε «κρυφή» εκδήλωση το πολυαναμενόμενο Hypercar της Aston Martin και Red Bull.

Με κωδικό AM-RB 001, το νέο εξωτικό όχημα των δύο εταιριών αποκαλύφτηκε σε πολύ «κλειστή» εκδήλωση που έγινε για χάρη κάποιων υποψήφιων πελατών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πριγκιπάτο στο πλαίσιο του Monaco Grand Prix.

Σύμφωνα με τον CEO της Aston, Andy Palmer, τα πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν στους πιθανούς αγοραστές του ήταν κατασκευασμένα από πηλό και πλαστικό σε αυτή την φάση και δεν ήταν λειτουργικά. Όσον αφορά την εμφάνισή τους όμως αντιπροσωπεύουν στο «70 με 80 τοις εκατό» το τελικό σχέδιο του Hypercar.

«Έχουμε φτιάξει ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, και έτσι ελέγχουμε πράγματα όπως η θέση του καθίσματος, το επίπεδο που βρίσκεται το κεφάλι και η ορατότητα», δήλωσε ο Palmer.

Το αφεντικό σχεδίασης της Aston Martin, Marek Reichman, θεωρεί το νέο hypercar extreme σε πολλούς τομείς και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα κατασκευαστεί μόλις σε 99 «αντίτυπα». Λόγω μάλιστα προβλημάτων «ομολογκαρίσματος» το περιορισμένης παραγωγής Hypercar θα διατεθεί σε συγκεκριμένες αγορές.  

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν ένα ερωτηματικό, και ο Andy Palmer δήλωσε ότι η διάταξή του θα είναι με τον κινητήρα στο κέντρο, ενώ ο Reichman δήλωσε ότι θα είναι υβριδικό και θα εστιάζει στο «βάρος και την απόδοση». «Έτσι, δεν μπορείς να είσαι πολύ βαρύς σε υβριδικό διότι θα κουβαλάς μεγαλύτερη μπαταρία» δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού.  

Με την εκτιμώμενη τιμή του να κυμαίνεται από τα 2,8 έως τα 4,2 εκατομμύρια δολάρια, το Hypercar της Aston Martin και Red Bull αναμένεται να είναι λίγο πιο βαρύ από ένα αγωνιστικό LM P1. Αυτό σημαίνει ότι θα ζυγίζει λίγο περισσότερο από 900 kg. Παρότι κάποιες πληροφορίες θέλανε την παρουσίαση να γίνεται μέσα στο καλοκαίρι υπάρχουν νεώτερες που θέλουν τελικά την επίσημη αποκάλυψή του να γίνεται στα μέσα του 2018.