Αποκάλυψη τώρα για το νέο Countryman! (video)


Νέα γκάμα κινητήρων, μεγαλύτερο αμάξωμα, αλλά και υβριδική έκδοση για το νέο Countryman.

  • 26/10/2016

Το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάσταση του Mini Countryman έφθασε, έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίασης στην διεθνή σκηνή.

Με την επίσημη πρώτη να έχει προγραμματιστεί στο προσεχές σαλόνι του Λος Άντζελες, η Mini έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα νέα στοιχεία για τη νέα γενιά. Επιγραμματικά στο νέο Countryman οι αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με τους νέους κινητήρες, αλλά και το νέο και μεγαλύτερο πλαίσιο.

Η αισθητική του αυτοκινήτου δεν έχει αλλάξει, με εξαίρεση τα νέας σχεδίασης φωτιστικά εμπρός, τεχνολογίας LED. Έχει μεγαλώσει όμως κατά 20 εκατοστά, όπως και το πλάτος κατά 3 εκατοστά και το μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 7,5 εκατοστά.

Είναι προφανές ότι οι χώροι για τους επιβάτες είναι σημαντικά αυξημένοι. Πλέον ο χώρος των αποσκευών ανέρχεται στα 450 λίτρα, έχοντας τη δυνατότητα να φθάσει τα 1.309 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Το εσωτερικό δεν είναι μόνον πιο άνετο αλλά και καλύτερα εξοπλισμένο, διαθέτοντας έναν νέο σύστημα infotainment με  οθόνη 8,8 ιντσών.

 

Και υβριδική έκδοση

Στους κινητήρες που θα το εφοδιάζουν δεν υπάρχει καμία έκπληξη, καθώς όλοι τους προέρχονται από το Mini.

Συγκεκριμένα, η γκάμα ξεκινά από τον 3-κύλινδρο 1.5Τ των 136 ίππων, και ολοκληρώνεται στην έκδοση S με τον 2.0Τ των 192 ίππων και των 280 Nm ροπής. Στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, την έκδοση D εφοδιάζει ο 2λιτρος με ισχύ 150 ίππους και ροπή 330 Nm ροπής, ενώ στην κορυφαία SD, ο ίδιος κινητήρας, ουσιαστικά, αποδίδει 190 ίππους και 400 Nm ροπής.

Η μετάδοση της κίνησης μπορεί να γίνει στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς (Cooper Countryman All4, Cooper S Countryman ή Cooper S Countryman All4) από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ από την entry level έκδοση Cooper Countryman που εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Στα νέα στοιχεία η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης με την επωνυμία Countryman E, η οποία και συνδυάζει τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5Τ (136ps) με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 88 ίππων και 165 Nm ροπής. Η συνολική απόδοση του συστήματος είναι ισχύς 165 kW/224 hp, με τη ροπή να ανέρχεται στα 385 Nm.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της υβριδικής έκδοσης για τη διαδικασία της επιτάχυνσης (0-100 χλμ.ώρα) απαιτούνται 6,8 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες και ταχύτητα ως 125 χλμ/ώρα φθάνει τα 40 χιλιόμετρα, ενώ η μέση κατανάλωση του Countryman E είναι μόλις 2,1 λίτρα/100 χιλιόμετρα και η εκπομπή CO2 στα 49 γραμμάρια/χιλιόμετρο.

Από την επόμενη Άνοιξη αναμένονται οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

 

Video - Νέο Mini Countryman