BMW 2002 Hommage: Με αγωνιστικό μανδύα!


Η BMW «έντυσε» την εντυπωσιακή 2002 Hommage με αγωνιστική περιβολή για το Pebble Beach Concours d'Elegance.

  • 19/8/2016

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Συνεχίζοντας τους εορτασμούς για τα 100α της γενέθλια και θέλοντας να θυμιθεί το πρώτο της υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο, η BMW παρουσίασε μία ανανεωμένη έκδοση της πρωτότυπης 2002 Hommage στο Pebble Beach Concours d'Elegance.

Η BMW 2002 Hommage είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στη Villa d'Este τον Μάιο του 2016 και αποτίνει φόρο τιμή στην πρώτη BMW 2002 turbo του 1973 ενώ αποτελεί συνέχεια των πρωτότυπων BMW μετά την 3.0 CSL Hommage. Ενώ το πρωτότυπο του Μαΐου το οποίο έκανε την επίσκεψή του και στο Goodwood ήταν βαμμένο σε «baby blue» χρώμα, αυτό του Pebble Beach είναι ακόμα πιο... αγριεμένο.

Το πορτοκαλί χρώμα με τη «μέση» και τα δύο καπό να είναι βαμμένα μαύρα δίνουν σίγουρα έναν ακόμα πιο... πολεμικό τόνο στην 2002 Hommage, ενώ την πιο εντυπωσιακή πινελιά προσφέρουν οι ζάντες 20 ιντσών με χρυσές και ασημί ακτίνες. Την αγωνιστικό εικόνα τονίζουν ακόμα περισσότερο τα λογότυπα «Turbomeister» και οι χρυσές δαγκάνες των φρένων.

Πέρα από την «πολεμική» βαφή το πρωτότυπο του Pebble Beach είναι πανομοιότυπο με αυτό στη Villa d'Este. Αυτό σημαίνει ότι η χαρακτηριστική «shark nose», η μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό και τα φωτιστικά σώματα παραμένουν ως highlight, ενώ τα χρυσαφί τελειώματα στα φώτα LED υπάρχουν εκεί για να μιμούνται τα αντίστοιχα των αγωνιστικών αυτοκινήτων του παρελθόντος. Φυσικά, στα highlight συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία από ανθρακονήματα περιμετρικά του αμαξώματος.