ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
VOLKSWAGEN

Έτοιμη η έκτη γενιά του VW Polo! 17/3

  • img

Με σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχεται τον Σεπτέμβριο το νέο Polo.

KEIMENO: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον επόμενο Σεπτέμβριο, θα αποκαλύψει η Volkswagen την έκτη γενιά του δημοφιλούς supermini μοντέλου της.

Το νέο Polo θα έχει σημαντικές διαφορές από το υπάρχον μοντέλο καθώς θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB-A0 και θα «φορά» μια σειρά από ανανεωμένους κινητήρες ενώ επαναρυθμισμένη θα είναι και η ανάρτηση. Οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες από του σημερινού Polo αλλά το βάρος του μικρότερο, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Στην Volkswagen έχουν αποφασίσει να δώσουν στο νέο μικρό μια πιο δυναμική εξωτερική σχεδίαση, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι η κεκλιμένη γραμμή οροφής, οι επανασχεδιασμένοι προβολείς και ένα καινούριο πίσω μέρος. Όλα αυτά θα γίνουν με σκοπό το Polo να αποκτήσει μια πιο σπορ γραμμή και ως εκ τούτου να γίνει ευρύτερα αποδεκτό από το νεανικό κοινό.

Σε αντίθεση με το νέο 5-θυρο Ibiza, το νέο VW Polo θα είναι διαθέσιμο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές αν η VW θα προσφέρει μια CrossPolo «ψευτο-SUV» παραλλαγή του καθώς βρίσκεται στα σκαριά και η παραγωγή του T-Cross Breeze SUV.

Στο εσωτερικό η VW θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα ενώ θα προσθέσει όλα τα τεχνολογικά καλούδια που είδαμε πρόσφατα στο ανανεωμένο Golf: ψηφιακή οθόνη οργάνων, συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ένα ευρύ φάσμα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Όσο για τη γκάμα κινητήρων, στο νέο Polo αναμένεται να αντικατασταθεί ο παλιός TSI 1.4-λίτρων με το νέο 1.5-λίτρων TSI βενζίνης που θα προσφέρεται τόσο με 128 όσο και με 148 ίππους. Η entry-level έκδοση θα φορά το τρικύλινδρο μοτέρ 1.0-λίτρου βενζίνης, που προσφέρεται με 64, 74, 94 και 113 ίππους. Ανανεωμένος θα είναι και ο πετρελαιοκινητήρας TDI 1,6 λίτρων. Φήμες θέλουν το Polo GTI να τροφοδοτείται με τον TSI 2,0 λίτρων απόδοσης άνω των 200 ίππων.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK