Η Corvette ZR1 Convertible θα είναι στο Λος Άντζελες


Περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της κουπέ Chevrolet Corvette ZR1, η αμερικανική εταιρία προκαλεί έκπληξη προχωρώντας στην παρουσίαση και της ανοιχτής εκδοχής.

  • 30/11/2017

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως είναι αναμενόμενο κάτω από το καπό διατηρείται ο γνωστός V8 χωρητικότητας 6,8 lt που με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 765 PS και 969 Nm ροπής. Ο LT5, όπως ονομάζεται ο κινητήρας, συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων είτε με ένα αυτόματο οκτώ σχέσεων, που για πρώτη φορά εισάγεται σε Corvette.

H μεγάλη είδηση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Chevrolet είχε να παρουσιάσει μία convertible ZR1 (η ηλεκτροκίνητη μαλακή οροφή λειτουργεί και εν κινήσει έως τα 48 km/h) από το 1970 που είχε παρουσιαστεί το ορίτζιναλ μοντέλο. Εδώ οι ειδικοί κατάφεραν να περιορίσουν το βάρος στα μόλις +27 kg (σε σχέση με την κουπέ) με τα 0-96 km/h να επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3 sec.

Όπως και στην κλειστή ZR1, έτσι και στην ανοιχτή θα είναι διαθέσιμο το σούπερ αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει μια πίσω πτέρυγα με δύο επιλογές (Low Wing, High Wing) που στην κουπέ εξασφαλίζει ως και 70% μεγαλύτερη αρνητική άντωση σε σχέση με την απλή Corvette (Ζ06). Επίσης υπάρχουν διάφορα άλλα εξτρά όπως το ZTK Performance Package που περιλαμβάνει εμπρός splitter από ανθρακονήματα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

 Οι πωλήσεις της ZR1 ξεκινούν στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2018 με τιμή εκκίνησης τις 119.995 δολάρια για την κουπέ και τις 123.995 δολάρια για την convertible.