H δεύτερη ηλεκτρική Porsche δεν θα είναι ένα sports car


Αυτή την στιγμή δύο στις τρεις Panamera που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικές και το περιβόητο «electrification» που έρχεται στα επόμενα χρόνια είναι αναπόφευκτο.

  • 28/11/2017

Πρόσφατα είχαμε γράψει για ένα επερχόμενο το 2020 πλήρως ηλεκτροκίνητο τετράθυρο μοντέλο με την πρακτικότητα της Panamera και το σπορ στιλ της 911 και ένα μοντέλο που θα χωρά κάπου ανάμεσα. Ουσιαστικά αυτό θα βασιστεί στο πρωτότυπο Mission E, θα αποτελέσει το πέμπτο μοντέλο στην γκάμα της μάρκας και το πρώτο ηλεκτρικό (EV).

Μάλιστα θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο EV που πιθανότατα θα βασιστεί πάνω στην Macan, όπως άφησε να εννοηθεί ο διευθυντής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Porsche, ο Michael Steiner, σε συνέντευξη του στο Automotive News Europe. Κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο μιας και τα SUV πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ενώ από την άλλη έχουν ογκομετρικά το πλεονέκτημα να χωρούν μεγαλύτερες μπαταρίες. Προς το παρόν η Macan EV δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.