Η Lamborghini Urus "σπάει" τα χρονόμετρα!


Η Lamborghini Urus χρειάζεται κάτω από 3,7 sec για το 0-100 και έχει τελική πάνω από 300 km/h! Θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Δεκεμβρίου αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τότε θα έχουν αποκαλυφθεί τα πάντα.

  • 24/11/2017

Αυτή τη φορά σειρά είχαν κάποια από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά μαζί με τις επιδόσεις της. Έτσι λοιπόν η Urus θα είναι το μοντέλο παραγωγής με τα μεγαλύτερα φρένα στον κόσμο, μιας και οι εμπρός κεραμικοί της δίσκοι θα έχουν διάμετρο 44 cm και οι δαγκάνες θα είναι δεκαπίστονες. Η διάμετρος των πίσω δίσκων θα είναι 30 cm και οι δαγκάνες τετραπίστονες. Και αυτό διότι η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 km/h, νούμερο εξαιρετικό για ένα μεγάλο και πολυτελές SUV, που ζυγίζει πάνω από 2.150 kg.

Φυσικά για να χωρέσουν αυτοί οι δίσκοι χρειάζονται και αντίστοιχες ζάντες. Η στάνταρ διάσταση θα είναι 21”, ενώ διαθέσιμες θα είναι και μεγαλύτερες 22” και 23”, σε συνδυασμό με σπέσιαλ λάστιχα P Zero Corsa, με χαρακτηρισμό “L” όπως και στην εξαιρετικά σπάνια Centenario.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η επίσημη τιμή για τα 0-100 km/h είναι 3,7 sec. Όμως το περιοδικό Motor Trend που την είχε για λίγο στην διάθεσή του, πέτυχε με launch control 3,59 sec, ο διευθυντής Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας Maurizio Reggiani χρειάστηκε 3,43 sec, ενώ ένας Βρετανός δημοσιογράφος που ήταν στην παρουσίαση του πρωτοτύπου σημείωσε την εκπληκτική τιμή των 3,34 sec. Πραγματικά απίστευτο!